Schimbarea din Gmail care îți face viața mai ușoară

Schimbarea din Gmail care îți face viața mai ușoară

Dacă folosești aplicația omonimă pentru a-ți descărca email-urile de pe Gmail, cei de la Google au decis să-ți facă viața mai ușoară printr-un update.

Din cauza lumii în care trăim și a faptului că o mare parte din interacțiunea pe care o desfășurăm cu alte persoane este în format digital, primim în fiecare zi foarte multe email-uri. Dacă fiecare dintre acele email-uri se reflectă într-o notificare pe mobil, telefonul ajunge să-ți piuie în permanență. Ideal ar fi ca un sistem inteligent să identifice cu precizie elvețiană mesajele care sunt importante pentru tine și să-ți servească notificări doar pentru acelea.

În cazul în care visai de mult timp la așa ceva, Google se pare că îți va transforma fantezia în realitate prin intermediul celei mai noi aplicații de mobil. Versiunea actualizată de Gmail pentru iPhone-uri și iPad-uri incorporează un mecanism elaborat pentru filtrarea notificărilor.

Când o pornești prima oară după instalare, în partea de sus, vei vedea un mesaj de forma ,,Încerci notificările doar pentru email-urile prioritare?”. Ține de tine dacă optezi pentru activare sau ”Nu, mulțumesc.”

Anunțul pe marginea acestui update a fost făcut pe blogul oficial al companiei americane. ”Acestea notificări vor profita de rețelele neurale și capabilitățile de inteligență artificială ale Gmail pentru a identifica mesajele pe care vrei să le citești întâi. Pentru a activa această opțiune, alege High Priority only din lista de notificări a meniului de configurare al aplicației Gmail pentru iOS.”

Nu au fost făcute publice foarte multe detalii despre modul în care Gmail identifică email-urile importante, dar se pare că implică o serie de rețele neurale și algoritmi de inteligență artificială. S-ar putea să ia în calcul expeditorii la ale căror mesaje răspunzi de cele mai multe ori.

Faptul că primești un răspuns la un mesaj redactat de tine s-ar putea să reprezinte de asemenea un criteriu de sortare. Rămâne să vedem în practică dacă noul sistem funcționează atât de bine pe cât îl laudă cei de la Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: