Gmail funcționează offline în browser, fără artificii suplimentare

Gmail funcționează offline în browser, fără artificii suplimentare

Gmail este cel mai popular serviciu gratuit de email din lume și, de acum înainte, va putea fi folosit fără internet, astfel încât toată partea de citire / verificare a mailurilor va putea fi făcută fără probleme.

Din totdeauna, ai putut configura un cont de Gmail în clientul tău favorit de email, indiferent dacă este vorba de Outlook, Thunderbird sau altceva. Beneficiul principal al acelui gest are legătură cu accesare mesajelor tale fără o conexiune activă la internet. În 2018, te poți bucura de aceleași beneficii și prin intermediul browserului tău favorit, fără vreo aplicație terță.

În lumea reală, nu te mai confrunți foarte des cu situații în care nu ai acces la internet. S-ar putea însă să mergi cu trenul sau să te afli într-un aeroport dintr-o țară străină, iar o conexiune stabilă să fie prea scumpă sau să lipsească cu desăvârșire. Dacă ești utilizator de Gmail și te confrunți deseori cu o astfel de situație, este suficient să activezi modul offline din Settings. În mod evident, în cazul expedierii unui mesaj când nu ești conectat la internet, expedierea efectivă se va efectua când ai revenit online.

Pentru a profita de Gmail offline, ai nevoie de Google Chrome 61 sau mai nou. Cea mai recentă variantă este Chrome 67, dar dacă funcția respectivă îți lipsește din setările Gmail, s-ar putea să aibă legătură cu faptul că nu ți-ai mai actualizat de mult browserul Google și nici nu ai activate update-urile automate.

[readmore]

Ca o referință suplimentară, când ai bifat Gmail Offline din Setări, vei putea alege câte zile de mesaje anterioare dorești să poți accesa în momentele în care nu ești conectat la internet. Poți bifa sau debifa descărcarea atașamentelor împreună cu mesajele efective.

Implicit, dacă te deconectezi de pe contul tău Google, informațiile offline stocate de Gmail vor fi șterse, dar există o bifă pentru care poți opta dacă le dorești păstrate. Nu ar fi bine să optezi pentru acea variantă dacă îți împarți laptopul sau desktopul cu alte persoane.

Gmail offline

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: