George Soros desființează dictatura Google și Facebook din online

George Soros desființează dictatura Google și Facebook din online

George Soros este cea mai controversată personalitate a secolului 21. Numele său a fost asociat de diverși cu o serie de conspirații. Ca pachetul să fie complet, de curând, și-a dat cu părerea despre Google și Facebook.

În aceste zile la Davos, în Elveția, au loc o serie de conferințe importante menite să ne ofere o imagine de ansamblu asupra viitorului care ne așteaptă. În același context în care CEO-ul Uber a promis că vom avea mașini autonomie pe străzi în 18 luni, filantropul George Soros a făcut câteva declarații acide pe marginea influenței globale și a impactului negativ asupra societății pe care îl au Google și Facebook.

Fără să se sfiască, George Soros i-a criticat pe Vladimir Putin si pe Donald Trump, insistând pe decăderea democrației mondiale. În același timp, a atras atenția asupra riscului din ce în ce mai mare al unui război nuclear cu consecințe nefaste.

Deși nu este prima oară când a făcut afirmații cu referire la evoluția marilor puteri de pe mapamond, Soros nu a fost foarte vocal în trecut în privința rețelelor sociale și a motoarelor de căutare. În contextul în care știrile false din online au ajuns să definească rezultatele unor alegeri, este însă mai evident că niciodată că respectivul subiect nu poate fi ignorat.

George Soros a criticat puterea necontrolată a Google și Facebook. În opinia sa, giganții din online s-au transformat într-un „monolit de forță” utilizat exclusiv pentru manipularea maselor și înșelarea internauților. Dacă nu se vor vedea schimbări radicale în viitorul apropiat, Soros este de părere că cea mai mare rețea socială împreună cu cel mai mare motor de căutare vor reuși să impună un control totalitar la scară globală, doar prin intermediul informațiilor servite.

În final, a clasificat cele două companii ca fiind obstacole în calea inovației. Întregul set de declarații ale lui Soros sunt disponibile pe Quartz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: