Cine este românul din spatele unui site important de știri false

Cine este românul din spatele unui site important de știri false

Numărul mare de știri false de pe Internet are diverse surse, iar una dintre acestea este chiar un român ce se adresează americanilor.

Cei de la inc.com au luat legătura cu deținătorul paginii de Facebook End the Fed, ce promovează articolele site-ului endingthefed.com. În spatele acestor pagini se află Ovidiu Drobotă, un român de 24 de ani, care susține că este mândru de susținerea pe care a putut să i-o ofere lui Donald Trump în timpul campaniei electorale.

Acesta admite că site-ul său publică, într-un fel, propagandă, dar este de părere că nu face nimic diferit față de sursele obișnuite de știri. Acesta afirmă că regretă publicarea de știri care s-au dovedit false și susține că șterge de pe site toate știrile care sunt cu adevărat minciuni, cum ar fi faptul că Papa îl susține pe Trump.

Acest site este descris ca unul ”conservator” și are 3,3 milioane de utilizatori unici pe lună, în SUA, iar creatorul său obține 10.000 de dolari pe lună, datorită programului Google AdSense. Deoarece Facebook și Google au de gând să lupte împotriva știrilor false, e de așteptat ca veniturile să scadă vertiginos sau să dispară complet.

Drobotă susține că el însuși luptă împotriva știrilor false, verificând informații pe site-uri precum The Daily Caller, InfoWars, Conservative Tribune sau Western Journalism, website-uri ce au în mare parte, conspirativ.

Creatorul acestui site susține că are și o pagină de Facebook cu scop educativ în limba română, Chestionare Auto DRPCIV. De asemenea, pe unul dintre cele șase conturi de Facebook pe care acesta le are, Ovidiu Drobotă figurează și ca deținător al site-ului expunere.com, ce susține că ”livrează informație nefiltrată de interese”.

Drobotă crede în teoriile conspirației, discutând extensiv cu realizatoarea interviului, Tess Townsend, despre George Soros. Acesta are o aversiune față de mass-media clasică, afirmând încă de la începutul conversației că nu are încredere în astfel de entități și că el nu este ”deținut de nimeni”, reușind să depășească mass-media obișnuită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: