Creatorul Game of Thrones a spus cum face personajele pe care le urăști

Creatorul Game of Thrones a spus cum face personajele pe care le urăști
Sursa foto: HBO

Dacă te uiți la „Game of Thrones”, atunci probabil ai deja personaje pe care le iubești (asta dacă nu au murit între timp) și personaje pe care le urăști.

Autorul cărților care au stat la baza serialului, George R.R. Martin, a explicat că atunci când caută să dezvolte un nou personaj nu se gândește neapărat dacă va fi bun sau malefic. El a explicat că fiecare om are elemente de bine și rău în sine, de lumină și întuneric – pornind de la această premisă, el își construiește personajele cu atenție.

„Nu încerc să scriu vreun personaj care să fie ceva de genul «Oh, sunt un răufăcător. Ia să mă trezesc eu și să ies și să fac rele și să cufund lumea în întuneric»”, a explicat Martin. „Toate [personajele] au dureri. Toate au răni, și au lucruri care le îndeamnă să facă lucrurile pe care le fac”.

Deși abordarea lui nu sună rău, este greu de crezut că se ține de ea tot timpul, din cauza unor personaje precum Joffrey Baratheon și Euron Greyjoy. Atât Joffrey, cât și Euron, sunt personaje pe care nu prea ai cum să le placi. Martin a justificat astfel: „Cu toții suntem niște oameni complicați, capabili să facem un act de eroism marți, iar miercuri să facem ceva oribil”.

Cumva are sens, pentru că Martin și-a propus de la început, după cum el a spus, să „ia tradițiile [genului] fantasy și să le contopească cu o doză de asprime și realism și subtilitate și ambiguitate morală, pe care o vezi și în istoria reală”.

Cât despre motivul pentru care își omoară personajele cu atâta ușurință, Martin a spus că s-a inspirat din felul în care autorul J. R. R. Tolkien l-a ucis pe Gandalf în „Lord of the Rings„. „Gandalf moare!”, a zis Martin. „Nu pot explica impactul pe care l-a avut asta asupra mea la 13 ani”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: BGR