Samsung Galaxy Note 8 are mari probleme cu bateria

Samsung Galaxy Note 8 are mari probleme cu bateria

Samsung Galaxy Note 8 are deja câteva luni pe piață fără incidente majore, dar un număr semnificativ de utilizatori s-au plâns de curând de o problemă frustrantă.

Oficialii Samsung au muncit foarte mult în ultimul an pentru a-și spăla păcatele legate de scandalul cu Galaxy Note 7. În continuare, este incredibil că niște telefoane care puteau exploda din senin au ajuns la milioane de utilizatori, dar nu despre acel scenariu este vorba acum. De această dată, ne referim la o situație neplăcută cauzată de acumulatorul de la Galaxy Note 8.

Momentan, nu se cunosc foarte multe detali despre problemă. În orice caz, un număr important de utilizatori de Galaxy Note 8 au început să se plângă de o situație ciudată. Primele sesizări au apărut pe forumul oficial Samsung. Au urmat câteva rapoarte publicate de Android Central și, ulterior, de SamMobile. Conform relatărilor ajunse online, mai mulți posesori de Note 8 s-au trezit că telefoanele nu se mai încarcă în momentul în care bateria le-a ajuns la zero procente.

Cu alte cuvinte, dacă nu ai ajuns cu telefonul foarte scump la o priză înainte ca acumulatorul să se descarce complet, ai șanse destul de mari ca acesta să refuze să se mai încarce. În mod surprinzător, când un telefon aflat în această situație este conectat la o sursă de energie electrică, afișează icoana standard de încărcare. Din păcate, nu trece mai departe în procesul de pornire și nu se mai încarcă dincolo de 0%.

Nici un oficial Samsung nu a comentat pe marginea subiectului. În același timp, utilizatori afectați de problemă au afirmat că nu au întâmpinat nici un fel de problemă în a-și înlocui terminalul cu unul nou în momentul în care și-au trimis exemplarul defect în service.

Momentan, nu se știe care este problema, dacă ține de baterie, software sau procesor. Unii au fost tentați să speculeze că situația neplăcută ar putea fi derivată din SoC-ul Snapdragon, deoarece momentan au fost sesizate majoritatea cazurilor în Statele Unite, unde se comercializează doar Galaxy Note 8 cu procesor Snapdragon 835. Rămâne să vedem dacă în următoarele zile vor mai fi sesizate și alte cazuri.

Citește și: