16 aug. 2018 | 18:27

Câte telefoane cu Android sunt furate lunar în sezonul estival

ACTUALITATE
Câte telefoane cu Android sunt furate lunar în sezonul estival
Time

Suntem în plin sezon estival, ceea ce înseamnă că milioane de oameni se pregătesc pentru o călătorie în străinătate. Dacă și tu o să pleci pe undeva îți sugerăm să îți ții telefoanele mobile și produsele electronice aproape.

Potrivit unui studiu Kaspersky Lab, 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind pierdute sau furate în fiecare lună. Cu toate acestea, foarte puțini dintre deținătorii de smartphone-uri își securizează telefonul și au activată funcția anti-theft.

„Aceste cifre ne arată cât de multe dispozitive dispar în fiecare zi, iar cele 23.000 de dispozitive Android despre care avem date sunt doar cele care au funcția Kaspersky Lab Anti-Theft pornită”, a declarat Dmitri Aleshin, vicepreședinte, Product Marketing, Kaspersky Lab.

De asemenea, în medie, 4% din oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%) dispozitivul în cauză era unul Android, în 29% din cazuri a fost vorba de un laptop și în 21% din cazuri un iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat va costa 485 de dolari.

Dacă ții la telefon atunci ar trebui să-ți instalezi o soluție de securitate cu o opțiune anti-theft. Astfel poți activa alarma dispozitivului în cazul în care se pierde, poți bloca și localiza dispozitivul de la distanță sau chiar poți face o fotografie vinovatului, dacă dispozitivul a fost furat. Asta nu-ți va asigura că vei recupera telefonul, dar măcar ai șanse mai mari.

Interesant este și că unul din cinci utilizatori spune că fotografiile și videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fișiere de pe telefon. Chiar și așa, 28% din persoane au declarat că dacă și-ar pierde smartphone-ul sau ar fi furat, nu ar avea nicio modalitate de a recupera fotografiile sau clipurile video.

Studiul care dezvăluie aceste date a fost desfășurat online și au participat peste 17 mii de oameni din 31 de țări.