Fujifilm XF10 e camera perfectă de vacanță pentru cadre spectaculoase

Fujifilm are o lungă istorie când vine vorba de camere foto compacte cu personalitate. După ce au făcut valuri în piață cu seria X100, japonezii revin la modelele simple, cu focală fixă și performanțe de top. Noul Fujifilm XF10 este un astfel de aparat.

Fotografii amatori care își doresc un upgrade semnificativ față de camera pe care o au la smartphone-ul premium din dotare, au incredibil de multe opțiuni din spectrul camerelor DSLR sau mirrorless din care pot alege.

Fujifilm XF10 nu face însă parte din nici una dintre acele categorii. Aceasta este o cameră fără lentile interschimbabile, dar una surprinzător de versatilă pentru imortalizarea unor cadre largi, cu multă lumină și surprinzător de multe detalii.

În mod evident, ține de tine la ce vrei să o folosești sau dacă în sufletul tău își justifică prețul, dar pe lângă performanțele interesante, are și un design retro-chic ce s-ar putea să te atragă. Prețul de achiziție pentru Fujifilm XF10 este de aproximativ 500 de dolari.

La această valoare, te bucuri de un obiectiv fix cu 18,5mm și F/2.8. Există un sistem de zoom optic, dar dacă nu găsești farmecul restricției derivate dintr-o focală fixă, XF10 s-ar putea să nu fie pentru tine.

Performanța aparatului este dată de un senzor de dimensiuni generoase de tip APS-C cu 24 megapixeli. Pe lângă foto, este capabil să imortalizeze clipuri video 4K Ultra HD la o rată de 15 cadre pe secundă. Pentru preview și personalizare a experienței de captură, pe spate are un panou sensibil la atingere și un joystick ce pare destul de fiabil. Este important de reținut că respectivul ecran nu este rabatabil.

Noua cameră Fujifilm XF10 va fi disponibilă din luna august a acestui an în culorile negru și auriu șampanie, iar dacă vrei să pui mâna pe ea în țara noastră, nu ar trebui să întâmpini nici un fel de probleme.

Citește și: