Fujifilm X-T100 este cel mai nou mirrorless cu design retro și abilități de top

Fujifilm X-T100 este cel mai nou mirrorless cu design retro și abilități de top

În cazul în care pasiunea ta pentru fotografie nu este satisfăcută de smartphone-ul de top din buzunar, noul Fujifilm X-T100 are mari șanse să facă față tuturor exigențelor.

În ultimele săptămâni, au început să circule pe internet mai multe speculații legate de o nouă cameră foto din gama mirrorless a celor de la Fujifilm. Aparatul a fost confirmat în mod oficial pe blogul companiei japoneze, iar specificațiile tehnice confirmă majoritatea zvonurilor.

Cel mai nou mirrorless de la Fujifilm, noul X-T100 este un aparat foto mainstream din portofoliul japonezilor. Acesta este situat între gadgetul entry level Fujifilm X-A5 și vârfurile de gamă X-T2 și T-Pro2. Aparatul de fotografiat continuă trendul gadgeturilor cu design retro început în urmă cu aproape un deceniu.

Noua cameră este construită în jurul unui senzor CMOS APS-C de 24,2 megapixeli. Are abilitatea să captureze fotografii la rezoluție nativă cu o viteză de 6 cadre pe secundă până la cinci secunde. Pentru precizie sporită la încadrarea scenei, ai la dispoziție un viewfinder electronic de tip OLED. Videografii se vor bucura de includerea posibilității de captură în format Full HD cu 60 de cadre pe secundă, dar 15 cadre pe secundă în 4K nu reprezintă o valoare rezonabilă pentru cele mai multe scenarii.

Pentru realizarea de fotografii la firul ierbii cu un confort sporit, camera incorporează pe spate un panou LCD rabatabil. Controalele pentru manipularea setărilor au rămas neschimbate în comparație cu celelalte camere ale producătorului. Astfel, dacă te-ai obișnuit cu o anumită procedură de ajustare a parametrilor de captură pe un alt mirrorless de la Fujifilm, respectivul mecanism rămâne valabil și la X-T100. Cel mai important este că nu trebuie să navighezi prea mult prin meniuri pentru modificare diverselor setări. Există butoane fizice dedicate în acest scop.

Prețul de achiziție pentru noua cameră Fujifilm X-T100 este de 600 de dolari doar pentru body. Valoarea sare la 700 de dolari dacă te încântă și un obiectiv XC15-45 F/3.5-4.6. În magazine va ajunge începând cu data de 18 iunie.

Citește și: