Fujifilm pregătește lansarea unui nou „monstru” de format mediu

Fujifilm pregătește lansarea unui nou „monstru” de format mediu

În urmă cu aproximativ doi ani, Fujifilm a lansat prima sa cameră cu lentile interschimbabile și un senzor în spate de format mediu. În 2018, GFX 50S se pare că va avea parte de un urmaș.

În privința calității imaginilor, după DSLR-uri obișnuite, urmează camere foto Full Frame. Acestea sunt destul de apropiate ca dimensiune, dar un Full Frame are un senzor de captură semnificativ mai mare și se pretează pentru imortalizarea unor scene mai dificile pentru că poate captura mai multă lumină. Următorul upgrade implică un salt semnificativ de preț până la în spectrul camerelor de format mediu.

Dacă ai auzit vreodată conceptul de ”medium format” sau ”format mediu”, probabil că l-ai văzut lângă branduri precum Hasselblad sau Phase One. Conform celor de Fuji Rumors însă, Fujifilm se pregătește să aducă pe piață cea de a doua cameră de format mediu din istoria companiei. Aceasta se pare că va fi dezvăluită într-un cadru oficial pe 25 septembrie.

Succesorul lui Fujifilm GFX 50S, noua cameră va avea asociat numele de cod GFX 50R. Dacă speculațiile se dovedesc a fi adevărate, camera se va apropia de dimensiunile și aspectul general al unui rangefinder. Partea de preview și încadrare se va realiza doar printr-un EVF (Electronic Viewfinder).

Pe spate vei avea ecran rabatabil în două sensuri, iar conținutul generat va fi găzduit pe două carduri SD. Aranjamentul general al butoanelor va fi similar cu cel pe care îl vezi la Fujifilm X-E3.

Pentru că aparatele foto digitale de format mediu nu sunt menite pentru amatori, prețul de achiziție s-ar putea să graviteze în jurul valorii de 4500 de dolari. Dacă valoarea respectivă se dovedește a fi adevărată, vorbim de o reducere semnificativă comparativ cu primul Fujifilm medium format. Modelul anterior continuă să se comercializeze doar în format body cu aproximativ 5850 de dolari. Mai avem doar câteva săptămâni de așteptat până când vom afla adevărul despre Fujifilm GFX 50R.

Citește și: