Fujifilm X-T3 este pentru amatorii de funcții de top într-o cameră ”old-school”

În ultimul deceniu, Fujifilm și-a construit un brand în jurul trăsăturilor de design clasice asociate unor funcții de top pentru obținerea unor camere mirrorless sau bridge care îți fură privirea.

Cu Nikon și Canon proaspeți intrați pe zona camerelor mirrorless, Fujifilm încearcă să-și mențină poziția privilegiată în respectiva piață. Din acest motiv, după o serie de zvonuri și speculații pe marginea unei noi camere de top, aceasta a fost lansată în mod oficial și poartă numele Fujifilm X-T3.

Urmașul modelului X-T2 lansat în urmă cu câțiva ani, noul Fujifilm X-3 include câteva upgrade-uri interesante, începând de la senzorul efectiv și până la abilitățile de captură video. Realist vorbind, similaritățile cu versiunea precedentă sunt mai degrabă de ordin estetic, decât funcțional. Faptul că noua cameră este cu aproximativ 100 de dolari mai ieftină reprezintă cireașa de pe tort.

Fujifilm X-T3 este prima cameră din această clasă mirrorless a companiei care este construită în jurul unui senzor de 26,1 megapixeli. Filmează 4K cu până la 60 de cadre pe secundă, ca o dovadă a atenției pe care au alocat-o producătorii feedback-ului de la utilizatorii care își doreau să folosească un X-T pentru captură video.

Fujifilm X-T3 utilizează un senzor X-Trans CMOS 4 asistat de un X-Processor 4 ISP. Combinația se reflectă într-o viteză mai mare pentru autofocus și în abilitatea de urmărire continuă a ochilor pentru focus, în cazul în care vrei să filmezi.

Pespate, are un panou sensibil la atingere atât pentru ajustarea parametrilor de captură, cât și ca zonă de previzualizare. Pentru precizie sporită la încadrare, există un viewfinder electronic care a beneficiat de un upgrade de la 2,36 milioane de puncte la X-T2 până la 3,69 milioane de puncte la X-T3.

Din păcate pentru cei care sperau la un mirrorless de la Fujifilm cu un preț accesibil, X-T3 nu se încadrează în acei parametri. Jucăria costă aproximativ 1500 de dolari, doar pentru body. Cu un obiectiv standard 18-55mm ajungi la cifra de 1900 de dolari.

Citește și: