Fortnite, vinovat pentru sute de cereri de divorț

Fortnite, vinovat pentru sute de cereri de divorț

Fortnite a devenit unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului, iar asta vine nu doar cu distracție, ci și cu divorțuri la pachet.

În ultimul an, zona multiplayer a fost dominată de Fortnite și de PlayerUnknown’s Battlegrounds, două titluri care au luat cu asalt mai ales sfera shooter-elor. Similare și diferite în același timp, jocurile fac bani pe bandă rulantă și au milioane de pasionați.

Unii dintre aceștia, însă, s-ar putea să se fi îndrăgostit un pic mai mult decât ar trebui de joc, poate mai mult decât au făcut-o cu soțul sau cu soția. Nu e nici prima și nici ultima oară când se întâmplă asta, era doar rândul să apară un nou vinovat.

Fiecare joc care a declanșat o astfel de isterie, fie că vorbim de World of Warcraft sau de Minecraft, a venit la pachet și cu scandaluri legate de copii dependenți, de părinți furioși sau de relații distruse. Fortnite e cel mai nou titlu care poartă această ”coroană” poate nefastă.

2018 pare să fie un an dificil pentru cel puțin 200 de cupluri din Marea Britanie. Datele vin de la un comunicat de presă oferit de serviciul online Divorce Online. Totuși, chiar dacă privim cu scepticism astfel de numere, e clar că acestea au și o bază reală.

Dependența de jocuri video e încă un subiect tabu, despre care lumea nu vrea să vorbească atât de serios pe cât ar trebui să o facă. Clasificarea acesteia ca o problemă reală e încă un subiect dificil de abordat, cu toate că semnele sunt destul de clare și vizibile pentru cei din exterior. Uneori, pare că astfel de situații duc chiar și la divorțuri.

Sursa: avclub.com