10 sept. 2018 | 12:40

Fortnite pe Android se descurcă bine, chiar și fără ajutorul Google Play

ACTUALITATE
Fortnite pe Android se descurcă bine, chiar și fără ajutorul Google Play

Fortnite a fost lansat pe 9 august pe Android, odată cu apariția lui Samsung Galaxy Note 9, iar de atunci, situația a mers destul de bine pentru joc.

Samsung Galaxy Note 9 și Tab S4 au fost lansate la pachet cu Fortnite pe Android, iar la câteva zile după acest eveniment, și alte dispozitive au putut instala noul joc. Cei de la Epic Games au luat o decizie poate controversată în ceea ce privește distribuirea jocului: au refuzat să îl lanseze prin intermediul platformei Google Play.

Oficial, motivul este că Epic Games își dorește să aibă o relație mai directă cu fanii jocului, astfel că aceștia îl pot descărca direct de pe site-ul oficial. Un alt motiv despre care compania n-ar putea face afirmații este că Google Play ia un comision destul de mare pentru tranzacții, iar Epic Games nu vrea să împartă felia și cu altcineva.

În primele 21 de zile de la lansarea pe Android, mai bine de 23 de milioane de jucători s-au arătat interesați și au intrat în beta-ul oferit pe platformă. 15 milioane de jucători au instalat aplicația Fortnite, descărcată direct de pe site-ul oficial. Momentan, sistemul este încă bazat pe invitații, iar Epic games spune că rata de conversie de la invitați la jucători este similară cu cea din vremea variantei iOS beta.

Jocul a fost mană cerească pentru cei de la Epic Games, deoarece le aduce venituri consistente în fiecare zi (în jur de două milioane de dolari). Drept urmare, valoarea de piață a companiei a explodat. Epic Games valora 825 de milioane de dolari în 2012. Azi, compania are o valoare de piață de situată între cinci și opt miliarde de dolari.