Fortnite depășește un record spectaculos pentru un joc ca el

Fortnite depășește un record spectaculos pentru un joc ca el

Fornite este cel mai popular joc al acestui an, iar pentru a-și menține popularitatea, se bucură de actualizări constante pe toate platformele.

Înainte să insistăm pe update-urile din ultimele zile, este important de reținut ca efortul echipei din spatele Fortnite se reflectă în atingerea unor praguri spectaculoase de popularitate. Titlul este un fenomen cultural, iar numărul fanilor nu a fost niciodată mai mare decât acum. Ca urmare, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că tocmai a depășit pragul psihologic de 200 de milioane de jucători la nivelul întregului mapamond.

Pentru a putea să înțelegi mai bine explozia de interes pentru jocul celor de la Epic Games, poți să pleci de la cea mai recentă statistică pe marginea popularității. În luna martie a acestui an, Fortnite avea doar 40 de milioane de jucători. În iunie, crescuse deja până la 125 de milioane de conturi înregistrate în fiecare colț al planetei.

În teorie, a ajutat și faptul că este gratuit, dar foarte multe titluri recent sunt oferite în format free-to-play și nu s-au apropiat de acest joc.

Cel mai recent update adus jocului facilitează posibilitatea oferirii de cadouri in-game. Practic, te poți arunca la o achiziție in-app sau microtranzacție, doar pentru a oferi respectivul element unui prieten sau partener din Fortnite. Primele speculații pe marginea acestei funcții au apărut în luna octombrie a acestui an.

Noua funcție de a oferi cadouri este disponibilă începând de astăzi, dar este important de reținut că nu e disponibilă pentru cei care se joacă pe iPhone sau iPad. Limitarea are legătură cu faptul că Apple vrea să-și ia 30% din orice achiziție in-app din orice program, iar cei de la Epic Games nu sunt încântați de perspectivă.

Pe de altă parte însă, dacă ți-ai instalat ultimul Fortnite și te afli în posesia unui iPhone Xs, Xs Max sau Xr, te vei bucura să afli că îl poți juca la 60 de cadre pe secundă cu toate detaliile la maxim. În mod normal, pe majoritatea telefoanelor este limitat la 20 – 30 de cadre pe secundă, dar se pare că noul procesor Apple A12 Bionic este suficient de sprinten încât să faciliteze o experință de gaming semnificativ mai lină.

Citește și: