03 oct. 2018 | 12:40

Fortnite e eclipsat de Minecraft, chiar dacă ai crezut că jocul ”a murit”

ACTUALITATE
Fortnite e eclipsat de Minecraft, chiar dacă ai crezut că jocul ”a murit”

Poate că Fortnite e un joc extrem de popular, cu zeci de milioane de jucători lunar, însă un titlu de care poate ai uitat, Minecraft, o duce mai bine decât ai crede.

La momentul actual, ai putea spune că Minecraft e un joc destul de învechit și chiar uitat de lume. Nu ar fi nici primul și nici ultimul care trece prin faza asta, însă pare că jocul o duce mult mai bine decât am crede.

Minecraft e cam la fel de popular ca în trecut, e accesibil tuturor categoriilor de vârstă și este disponibil cam pe toate platformele pe care le vei întâlni în prezent, iar cross-play-ul este oferit pe multe dintre ele.

Această accesibilitate sporită a jocului se traduce într-o bază imensă de jucători încă activi. Într-un interviu acordat celor de la Business Insider, Helen Chiang, șefa studioului Minecraft, a declarat că jocul are peste 91 de milioane de jucători în fiecare lună.

Astfel, Fortnite, cu toate că e unul dintre cele mai populare jocuri ale momentului și ți se reamintește constant de asta, e încă sub Minecraft. Fortnite reușește să adune 78 e milioane de utilizatori în fiecare lună.

În cazul Minecraft, mulți au cumpărat nu doar jocul, dar și varianta sa pe alte platforme, pentru alți membri ai familiei, skin-uri, pachete de texturi și poate chiar subscripții pentru servere. Astfel, Microsoft are un flux enorm de bani din direcția jocului.

În plus, s-au vândut peste 150 de milioane de copii ale jocului, astfel că acesta e al doilea cel mai bine vândut titlu din istorie. Liderul incontestabil rămâne, de departe, jocul care ți-a bucurat și ție copilăria, indiferent de platforma pe care l-ai încercat: Tetris.