29 oct. 2018 | 20:30

Valorea companiei care a creat Fortnite s-a triplat în șase luni

ACTUALITATE
Valorea companiei care a creat Fortnite s-a triplat în șase luni

Fortnite este un joc gratuit foarte popular și care aduce foarte mulți bani pentru creatorii săi. Cea mai recentă investiție în Epic Games a dfăcut ca valoarea companiei să crească de trei ori în ultimele șase luni.

Compania Epic Games, cea care se află în spatele motorului grafic Unreal Engine și creatoarea Fortnite, a primit o finanțare de 1,25 de miliarde de dolari de la mai mulți investitori, iar asta a dus ca valoarea firmei să ajungă la aproape 15 miliarde de dolari.

Printre primii investitori ai companiei se numără Tencent Holdings și Walt Disney. Epic Games era evaluată la 4,5 miliarde de dolari în mai anul acesta, iar în 2012 valora doar 660 de milioane de dolari, atunci când chinezii de la Tencent au cumpărat 48% dintre acțiunile companiei.

Fortnite continuă să fie o mașinărie de făcut bani. Cele mai recente date de pe iOS ne arată puterea acestui joc.

Fortnite s-a lansat pe iOS pe 15 martie, iar de atunci cei de la Epic Games au încasat nu mai puțin de 300 de milioane de dolari doar de pe iOS.

Jocul a ajuns pe Android pe 9 august, odată cu lansarea oficială a Samsung Galaxy Note 9, iar de atunci a devenit disponibil treptat pe mai multe telefoane cu Android. În primele 21 de zile de la lansarea pe Android, mai bine de 23 de milioane de jucători s-au arătat interesați și au intrat în beta-ul oferit pe platformă. 15 milioane de jucători au instalat aplicația Fortnite, descărcată direct de pe site-ul oficial.

De la lansare până în octombrie, creatorii jocului au strâns 60 de milioane de dolari de la jucători. Jocul este gratuit, însă banii vin de la jucătorii care aleg să cumpere produse cosmetice pentru personajele sale: pot cumpăra costume, arme care arată diferit, dar și noi mișcări de dans.

Compania încă este condusă de fondatorul său, Tim Sweeney, cel care a pornit Epic Games în pivnița părinților săi tocmai în 1991.