Fontul acesta te ajută să înveți mai ușor orice ai avea de citit

Fontul acesta te ajută să înveți mai ușor orice ai avea de citit

Cercetătorii australieni au reușit să creeze un nou font, care ar trebui să te ajute dacă ai nevoie de o soluție pentru a memora mai ușor ceea ce citești.

Sans Forgetica este noul font care ar trebui să-i ajute pe oameni să rețină mai ușor informație. Fontul este ușor diferit față de cele pe care le-ai întâlnit până acum. În primul rând, spre deosebire de altele, acesta este înclinat spre stânga.

Dacă asta nu e ieșit din comun, pentru că și unii dintre noi scriem înclinat spre stânga, altceva face fontul special. Așa cum vezi și în imagini, fontul are ”găuri”, doar că acestea n-au fost puse nici din vreo eroare și nici la întâmplare.

Nu e chiar cel mai ușor font de citit, având în vedere aceste lipsuri pe care le are și cercetătorii chiar recunosc asta. Totuși, mai important este că oferă combinația perfectă de ”obstrucții” de care ai nevoie pentru a-ți aminti informația citită.

Echipa compusă din psihologi și specialiști în design tipografic spun că au creat Sans Forgetica pe baza principiului de învățare cunoscut ca ”dificultate de dorit”. Principiul înseamnă că, atunci când un obstacol este adăugat procesului de învățare, oamenii depun ceva mai mult efort și au o retenție mai bună a informației.

Fonturile normale te fac să treci repede cu privirea peste textul citit, astfel că informația nu lasă o amprentă solidă în memoria ta. De asemenea, dacă fontul e prea dificil, tot nu vei reține informația citită.

”Sans Forgetica e în punctul perfect, unde un nivel optim de obstrucție este prezent, pentru a crea retenția”, spune Janneke Blijlevens, lector la RMIT University, din Australia.

Pentru a descoperi acest punct, cercetătorii au testat mai multe fonturi alături de 400 de studenți australieni. Sans Forgetica a reușit să treacă peste majoritatea principiilor de design, fără să devină prea puțin lizibil.

Poți descărca fontul chiar de pe site-ul oficial, de aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: cnn.com