23 sept. 2018 | 10:17

Fontul care îți va face textele să pară mult mai lungi

ACTUALITATE
Fontul care îți va face textele să pară mult mai lungi

Probabil ai pățit-o și tu – aveai de terminat un eseu, dar simțeai că s-a terminat rezervorul cu inspirație, așa că începeai să micșorezi puțin marginile documentului, să crești mărimea semnelor de punctuație, să mărești spațierea dintre rânduri și cam orice părea o soluție acceptabilă pentru a îndeplini numărul minim de pagini impus.

Fontul Times Newer Roman este tot ce ți-ai dorit în școală și facultate.

Pentru a-ți salva timpul, firma MSCHF a creat fontul Times Newer Roman. Conform celor de la MSCHF, un document de 15 pagini are nevoie doar de 5.833 de cuvinte cu fontul lor, prin comparație cu 6.680 de cuvinte, dacă ai folosi clasicul Times New Roman.

Designerii din spatele noului font au mărit înălțimea literelor fără majusculă, astfel încât acestea ajung să ocupe mai mult spațiu, în timp ce înălțimea totală – care cuprinde și literele cu majusculă – rămâne aceeași. Mai mult, au făcut semnele de punctuație ceva mai mari și au mărit spațierile acolo unde s-a putut.

times newer roman

Cam așa arată un document scris cu Times New Roman, prin comparație cu un document scris cu Times Newer Roman:

times newer roman

De cele mai multe ori, profesorii cer din oficiu ca eseurile să fie scrise cu fontul Times New Roman. Totuși, dacă aceste eseuri trebuie trimise în Word, s-ar putea să nu funcționeze.

Scenariile ideale sunt printatul sau convertirea documentului în format .pdf.

Deși fontul Times Newer Roman arată destul de bine în Microsoft Office pe Windows sau în Pages pe iOS, în Open Office pe Windows pare să aibă probleme. Mai jos poți vedea cum se vede fontul pe fiecare platformă:

times newer roman

Times New Roman versus Times Newer Roman în Microsoft Word (Windows)

times newer roman

Times New Roman versus Times Newer Roman în Pages (iOS)

times newer roman

Times New Roman versus Times Newer Roman în Open Office (Windows)

Dacă vrei să testezi noul font, îl poți găsi aici.