Fitbit a lansat în România ceasul care nu-ți mai arată doar timpul

Fitbit a lansat în România ceasul care nu-ți mai arată doar timpul

Prima dată când am auzit de Fitbit Versa eram impresionat că e cel mai atent gadget cu sănătatea femeilor. De acum e disponibil și în România.

Fitbit Versa, desigur, e un ceas inteligent. Și da, ca el și altele fac mai mult decât să-ți arate timpul. Dar acesta, în primul rând, e lăudat ca fiind foarte ușor și potrivit atât bărbaților, cât și femeilor. În ceea ce privește utilizatoarele, trebuie să știi că oferă o platformă pentru monitorizarea sănătății lor – adică monitorizarea ciclului menstrual. Pe Android, opțiunea va fi disponibilă până la finalul acestei luni.

Altfel, Fitbit consideră că e timpul ca ceasul să aibă o influență mai mare în sănătatea noastră. Astfel, ai putea să folosești un Versa pentru urmărirea activității fizice – de la mers la exerciții – dar și urmărirea alimentației.

Compania susține că Versa este cel mai ușor smartwatch cu carcasă metalică realizat până în prezent. Produsul vine cu funcționalități precum monitorizarea activităților fizice, a ritmului cardiac și a ciclurilor de somn, alături de antrenamante video cu instrucțiuni pas cu pas. Ceasul oferă și opțiunea de răspunsuri rapide, dar pentru cei care îl folosesc pe Android va fi disponibilă în luna mai (nu a fost comunicată o dată precisă pentru lansare). Fitbit Versa e rezistent la apă și are o autonomie de circa patru zile.

Fitbit Versa are sistemul de operare Fitbit OS 2.0, cu focus pe acces mai facil la informații. Totodată, în 2018, compania va adăuga noi opțiuni, cum ar fi remindere, date importante, un sumar al orelor dormite și sfaturi practice pentru îmbunătățirea stării de sănătate oferite pe baza informațiilor colectate în aplicația de pe telefon.

În ceea ce privește platforma pentru monitorizarea sănătății femeilor, utilizatoarele își vor putea monitoriza calendarul perioadelor menstruale și simptomele avute, direct în aplicație. Totul e rezumat într-un singur ecran, cu informații detaliate despre corpul și activitatea fizică. Informația va fi disponibilă atât în aplicație, cât și direct pe ceas.

Citește și: