Firefox va primi un logo nou, dar are nevoie de ajutorul tău

Firefox va primi un logo nou, dar are nevoie de ajutorul tău

După mulți ani de conservatorism, Firefox va primi un logo nou, iar Mozilla vrea și ajutorul tău în ceea ce privește alegerea noului design.

Dacă sună îmbucurător că Firefox primește un logo nou, împrospătat, atunci trebuie să te bucure că Mozilla nu se ocupă doar de această iconiță. De fapt, cam toate serviciile pe care le oferă compania vor primi pictograme noi, nu doar browserul de desktop. Cel de mobil, cel cu realitate virtuală, dar și uneltele de file sharing sau de screenshot-uri vor primi asemenea upgrade-uri. Mozilla a publicat deja câteva variante și acum așteaptă ca utilizatorii să comenteze pe blogul companiei cu privire la ce ar putea fi îmbunătățit.

mozilla firefox iconite 1

”Ca pictogramă, vulpea cu o coadă în flăcări nu oferă suficiente elemente care să reprezinte întreaga familie de produse”, au scris designerii Mozilla în postare. Asta înseamnă că trebuie să existe mai mult decât o recolorare a logoului sau o îmbunătățire a designului vulpii. Mozilla începe aproape de la zero cu noul design și asta se vede.

mozilla firefox iconite 2

Compania a publicat două variante de design pe care le-ar putea folosi și așteaptă feedback-ul utilizatorilor. Fiecare set de iconițe are și una specială, sub patronajul căreia se vor regăsi celelalte. Apar iconițe pentru browser, pentru aplicațiile dedicate și nu numai. Firește, toate trebuie tratate ca prototipuri, ne putem aștepta să vedem diferențe mari în varianta finală.

”Fiecare iconiță va trece prin câteva etape de rafinare sau s-ar putea schimba complet. Ne concentrăm momentan pe sistem”, au scris cei de la Mozilla pe blog. Nu e primul redesign prin care trece platforma. În decembrie, o iconiță nouă pentru Firefox Quantum a fost publicată, iar acolo ”accentul se punea mai mult pe flacără și mai puțin pe blana vulpii”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: