Firefox 12 îți aduce pe iPhone cele mai importante funcții de pe desktop

Firefox 12 îți aduce pe iPhone cele mai importante funcții de pe desktop

Mozilla Firefox pentru iPhone s-ar putea transforma într-un browser semnificativ mai util, odată cu iminentul update ce duce versiunea oficială la 12.

Firefox 12 a fost lansat în mod oficial pentru posesorii de iDevice-uri. În topul preferințelor de până acum, creația celor de la Mozilla se află după Safari și Google Chrome. Cu funcții noi atât de importante introduse in-app, nu este exclus ca ”numerele de pe tricou” să se schimbe în lunile următoare.

Pentru prima oară, browser-ul include o secțiune dedicată pentru fișierele descărcate. Aceea poate fi accesată din meniul principal al aplicației și te apropie destul de mult de experiența utilizării unui browser pe un desktop sau laptop, în contextul în care respectiva opțiune nu este prezentă în aceeași formă în alt browser popular. Din Downloads, poți cu ușurință să transferi fișiere în Apple Files sau să le deschizi prin intermediul altor aplicații terțe.

În plus, toate funcțiile care definesc modul în care interacționezi cu linkuri sau le pui la păstrare sunt centralizate într-un singur loc. Un singur meniu te va ajuta să deschizi linkuri păstrate în Firefox, să le salvezi la favorite, să le adaugi în lista de lectură sau să le pasezi cu ușurință către un alt dispozitiv pe care folosești contul tău de Firefox.

Dacă ești utilizator entuziast de Firefox și te încântă enorm să ai tot istoricul, favoritele și parolele tale sincronizate între dispozitive, noua versiune a browserului va facilita respectivul proces. În colțul din dreapta jos, când accesezi meniul principal al Firefox 12, primul buton facilitează sincronizarea activității tale online de pe mobil cu celalalte aparate pe care ești autentificat.

Noul update vine la câteva luni după introducerea altor câtorva funcții importante în Firefox pe iOS. Din aprilie 2018, ai câștigat posibilitatea să faci drag & drop de tab-uri în Firefox pe iPad, în timp ce urmărirea activității tale online de către creatorii de reclame a fost blocată din start. Va fi interesant să vedem ce ne rezervă în continuare dezvoltatorii de la Mozilla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: