Michael Caine încearcă să explice finalul ciudat din Inception

Michael Caine încearcă să explice finalul ciudat din Inception

Au trecut aproape 10 ani de zile de când filmul regizat de Christopher Nolan Inception a debutat în cinematografe și dezbaterile legate de finalul filmului încă mai există. Michael Caine vine acum și încheie disputa.

Filmul Inception a impreionat multă lume prin efectele vizuale, dar și prin povestea întortocheată, inclusiv finalul ambiguu despre care încă se mai vorbește și acum. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) chiar a ajuns înapoi la copiii lui sau a rămas în vis, captiv într-o lume imaginară?

Răspunsul la acestă întrebare trebuia să fie dat de învârtirea unui titrez. Dacă acesta se învârtea la nesfâșit atunci înseamna că e în vis, dacă mișcarea acestuia se oprea atunci era realitatea.

Christopher Nolan nu ne-a dat un răspuns concret, alegând să încheie filmul cu un cadru în care titirezul se învârtea. Fanii au dezbătut intens dacă Cobb a ajuns în realitate sau nu. „Atunci când am primit scenariul de la Inception am fost puțin încurcat și  i-am spus (Christopher Nolan – n.r.) că nu înțeleg care este realitatea și care este visul. El mi-a spus simplu că «dacă ești într-o scenă atunci este realitatea»”, a spus Michael Caine care l-a interpretat pe tatăl lui Cobb.

Așadar, actorul sugerează că coșmarul lui Dom Cobb s-a terminat și că a revenit la realitate, la familia lui. Totuși, spusele lui Nolan către Caine ar putea fi interpretate și altfel. Poate regizorul l-a luat peste picior pe actor și a spus că este realitate când el joacă o scenă, referindu-se la realitatea filmării unui film, nu neapărat la acțiunea acestuia.

Nu este chiar răspunsul pe care-l doream, dar eu cred că Dom Cobb a reușit să iasă din vis deoarece, în ultima scenă se poate vedea cum titrezul începe să-și piardă din putere și să se oprească pe masă înainte ca acel cadru să se încheie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: