Cele mai bune filme care au prevăzut viitorul. Cât de exacte au fost?

Cele mai bune filme care au prevăzut viitorul. Cât de exacte au fost?

Viitorul nu poate fi prezis, însă industria filmului a reușit să contrazică de câteva ori teoria și să ecranizeze evenimente care s-au adeverit mai târziu.

Din noroc sau dintr-o viziune profetică, există câteva pelicule care bat legile fizicii și au reușit să includă tehnologii sau evenimente la care oamenii nu visau în momentul respectiv. Mai jos ai câteva exemple în care flerul regizorilor a depășit orice așteptare, reușind să portretizeze lucruri care aveau să se întâmple peste decenii.

2001: A Space Odyssey (1968)

Space Odyssey este unul dintre cele mai celebre filme, despre care multă lume susține că ar fi cel mai reușit film despre spațiu realizat vreodată. Pentru ziua de azi, când suntem sufocați de filme SF, intriga s-ar putea să pară una banală, pe care ai mai auzit-o de multe ori înainte.

Este vorba de un monolit descoperit sub suprafața Lunii care ar fi fost îngropat de o forță extraterestră. După ce îi identifică originea, o echipă de cercetători este trimisă într-o misiune pe Jupiter pentru a afla despre ce e vorba.

Însă asta nu este cea mai inedită parte a filmului. Pentru o peliculă realizată în 1968, imaginile de pe stația spațială internațională sunt de-a dreptul uimitoare. De asemenea întâlnim tehnologii care nu existau în acele vremuri, cum ar fi comenzile vocale și tabletele cu care acum suntem obișnuiți.

Women in the Moon (1929)

Poate și mai vizionar decât A Space Odyssey este Women in the Moon. Filmul din 1929 prezicea realizarea primului om ajuns, eveniment care a avut loc 32 de ani mai târziu. Ideea filmului este cu atât mai specială, dacă stai să te gândești că la vremea în care a fost realizat autovehiculele erau un vis, iar omenirea nu trecuse încă prin cel de al Doilea Război Mondial.

Super Mario Bros. (1993)

Super Mario Bros este un film de aventură din 1993, bazat pe celebrul joc video omonim. E clar că nu este cel mai reușit din lume, însă filmul a reușit să facă o previziune macabră. La minutul 2:08 poți să observi cum turnurile gemene sunt distruse, lucru care avea să se întâmple în 2001 și să marcheze istoria Americii pentru totdeauna.

The Cable Guy (1996)

Dacă îți plac comediile cu Jim Carrey este imposibil să nu fi văzut Cable Guy. Probabil că l-ai văzut chiar de mai multe ori și ai râs la glumele celebrului actor, însă poate nu ai observat un pasaj în care face o previziune. Într-o scenă în care Jim Carrey stă în ploaie spune cum toți americanii vor avea acasă o combinație sau un fel de pachet care va include televiziunea prin cablu, calculatorul și telefonul, toate la un loc, lucruri banale pentru zilele noastre.

Star Trek: The Motion Picture (1979)

Star Trek: The Motion Picture reflectă viziunea deja populară a lui Gene Roddenberry care prezintă un imaginar al ființelor extraterestre. Filmele și serialele Star Trek au făcut mai multe previziunii, însă cel de față prezintă o tehnologie banală pentru ziua de azi: bluetooth-ul. Specialistul în telecomunicații de pe Enterprise purta o cască argintie la ureche care a prevestit tehnologia utilizată în zilele noastre.

Sursa: Adevărul