21 feb. 2018 | 18:29

Filme inspirate din jocuri video pe care ar trebui să le facă cineva

ACTUALITATE
Filme inspirate din jocuri video pe care ar trebui să le facă cineva

Hollywood a început să scoată din ce în ce mai rar producții originale, motiv pentru care atât de multe filme inspirate din jocuri video, cărți sau reviste de benzi desenate.

În momentul de față, avem destule filme care au fost inspirate din jocuri video, printre care „Lara Croft: Tomb Raider”, „Silent Hill”, „Mortal Kombat” și „Resident Evil”. Acest tip de filme fie sunt un succes, fie eșuează lamentabil și sunt arătate cu degetul – cel mai des se întâmplă să fie a doua variantă. Rar se întâmplă să cadă undeva la mijloc.

De-a lungul vremii, aceste filme inspirate din jocuri video au căpătat o reputație proastă. În cel mai fericit caz, sunt considerate plăceri vinovate. Totuși, industria cinematografică ar putea schimba acest lucru. Există câteva jocuri video care ar putea dărâma stereotipul că toate acele filme inspirate din jocuri video sunt proaste. Cu scenariul, regizorul și actorii potriviți, jocurile de mai jos ar putea fi un punct pe pornire foarte bun.

Filme inspirate din jocuri video: „Starcraft”

filme inspirate din jocuri video

Jocul original a fost lansat în 1998. De atunci, a devenit faimos în întreaga lumea. În ultimii 20 de ani, a primit mai multe sequel-uri. Acest joc live de strategie se încadrează în genul science fiction. Acțiunea din el se petrece la începutul secolului 26 și urmărește lupta pentru superioritatea galactică dintre patru specii.

Dacă luăm în considerare că mulți cinefili iubesc filmele SF cu bătălii spațiale și efecte speciale incredibile, nu este greu să ne imaginăm cum ar fi să existe un film „Starcraft”. Cu bugetul potrivit, un asemenea film ar fi un succes imens.

Jocuri video care să inspire filme: „L.A. Noire”

filme inspirate din jocuri video

Având deja milioane de fani, acest joc are la bază elemente de film noir, un stil de film popular în anii ’40 și ’50. Un film inspirat de acest joc ar fi un soi de omagiu adus către genul film noir. Mai mult, ar prezenta multor tineri un stil cinematografic cu care aceștia nu sunt familiari, dar pe care l-ar putea aprecia.

Acțiunea filmului ar urmări felul în care era aplicată legea în Los Angeles la începuturile orașului, pe fundalul corupției, scandalurilor și drogurilor. Știm deja că aceste elemente prind extrem de bine la public, drept dovadă seriale precum „Narcos” și „El Chapo„.

Ce jocuri video ar putea inspira filme: „Horizon Zero Dawn”

filme inspirate din jocuri video

Jocul spune povestea vânătorului și arcașului Aloy, care trăiește într-o lume guvernată de roboți. A primit deja nenumărate critici pozitive, în principal pentru povestea originală, dar și pentru designul grafic deosebit.

Dacă ar fi transformat într-un film, ar avea mari șanse să devină un succes – povestea este complexă, acțiunea abundă de elemente SF și există o protagonistă femeie extraordinară. Nu ne-ar surprinde să aflăm curând că un studio a cumpărat drepturile pentru a transpune jocul pe marile ecrane din întreaga lume, așa cum merită.

Filme bazate pe jocuri video: „Skyrim”

filme inspirate din jocuri video

Acest joc video face parte din seria „Elder Scroll”. Ar putea fi cel mai spectaculos joc video din această listă, cel puțin din punct de vedere vizual. Deși există un fir narativ principal, fanii jocului sunt încântați de faptul că acțiunea poate merge în foarte multe direcții, în funcție de deciziile lor.

Ar fi, așadar, dificil de condensat acțiunea jocului video într-un film, dar nu imposibil. Oamenii ar aprecia mai mult ca sigur peisajele unice, personajele complexe și, dacă „Game of Thrones” ne-a învățat ceva, multitudinea de dragoni.

Jocurile video care ar putea da naștere la filme: „Grand Theft Auto”

filme inspirate din jocuri video

E șocant că nu există deja un film inspirat de acest joc. Puține jocuri video au atras după ele atât de mult hype cum a făcut-o „Grand Theft Auto”.

Fiecare din jocurile seriei spun povești ale unor crime extrem de interesante și aduc personaje de neuitat, așa că studiourile ar avea de unde să aleagă. Fanii acestei francize ar fi mai mult decât încântați să își vadă personajele preferate pe ecranele cinematografelor.

În plus, cinefilii iubitori de acțiune și dramă nu vor fi nici ei dezamăgiți. Dacă ne luăm după succesul seriei de jocuri, un film ar fi un succes garantat.