Primul Război Mondial, în poze memorabile: cum arată războiul colorizat

Primul Război Mondial, în poze memorabile: cum arată războiul colorizat

Realitatea brutală a Primului Război Mondial este acum ecranizată într-o peliculă deosebită a lui Peter Jackson. Imaginile alb-negru colorizate sunt cele care au ajutat la pictarea peisajelor.

„They Shall Not Grow Old” deplânge haosul Primului Război mondial și a fost creat cu ajutorul arhivelor Muzeului Imperial al Războiului. Înainte de a fi dublate de o coloană sonoră bogată în explozii și țipete, imaginile au fost colorate, retușate și stabilizate.

Cadrele grăitoare sunt însoțite de comentarii ale peste 120 de veterani de război, care și-au expus propriile viziuni în câteva înregistrări efectuate în anii ’60-’70.

Audiențele demonstrează că filmul a fost un adevărat succes care încununează eforturile regizorului de a prezenta ororile Primului Război Mondial unei noi generații.

Filmul a avut nevoie de patru ani pentru a fi finalizat, timp în care Peter Jackson – cel care a regizat și Lord of The Rings – a editat sute de videoclipuri pentru a produce versiunea finală.

Pentru a aduce culoare fotografiilor alb-negru, au fost folosite computere care au eliminat imperfecțiunile. De asemenea, au ajutat la reconstruirea cadrelor lipsă – filmul a fost realizat cu mult mai puține cadre pe secundă decât filmele obișnuite din ziua de azi.

Pentru ca produsul final să fie unul cât mai calitativ, Jackson a recrutat persoane care citesc pe buze, care, de obicei, lucrează cu poliția, pentru a descifra conversațiile care aveau loc în tranșee în urmă cu 100 de ani.

Câștigând o apreciere aproape unanimă pe rețelele sociale, filmul arată cum soldații, dintre care mulți adolescenți, se chinuiau să ocolească gloanțele și luptau până la epuizare în tranșee pentru libertatea țării.

„Filmul lui Peter Jackson este extraordinar. Adevărata absurditate a Primului Război Mondial – risipa groaznică a vieților. Nu știu dacă să îmi pară mai rău pentru cei care au murit sau pentru cei care au supraviețuit cu acele amintiri”, a declarat una dintre persoanele care a vizionat pelicula.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: