Țara care trece cu buldozerul peste mașinile aduse ilegal

În Filipine, se folosește o metodă inedită de a scăpa de mașinile aduse ilegal în țară. Sau de-a transmite un mesaj celor care le aduc.

În toate țările se aduc ilegal mașini, dar fiecare guvern are propria metodă de a rezolva problema. Majoritatea statelor preferă ca, după confiscare lor, să fie revalorificate, dar nu și în Filipine. Aici, președintele Rodrigo Duterte preferă să fie strivite cu buldozerele și să facă un spectacol național din turtitul bolizilor de lux.

La începutul lui august, Duterte a cerut organizarea unui spectacol de distrugere a autovehiculelor aduse ilegal în Filipine și e chiar mai interesant decât pare la prima vedere.

Au fost „masacrate” nu mai puțin de 68 de mașini sport și motociclete de lux. Toate au fost victime sigure în fața a două buldozere cu șenile care le-au „călărit” până când le-au turtit complet.

Președintele putea să o facă mai discret, dar a preferat, ca de obicei, să afle toată națiunea și tot mapamondul că indiferent cât de scumpă sau de rablă ar fi o mașină intrată ilegal în țara lui, toate vor fi distruse de buldozere.

Duterte a asistat în persoană la evenimentul care a distrus mașini de aproape șase milioane de dolari.

Cu alte ocazii, poate că e un spectacol interesant să vezi cele mai frumoase mașini din lume pulverizate de niște utilaje, însă guvernul filipinez putea să câștige (pentru cetățeni) măcar vreo două-trei milioane de dolari prin vânzarea lor în alte țări. Dar Filipine n-are niciun ANAF care să vândă mașinile confiscate de la rău-platnici (nu că la noi ar funcționa excepțional).

Printre bolizii de lux distruși s-au numărat un Lamborghini Gallardo, cel puțin cinci Porsche 911s, un Ford Mustang decapotabil, mai multe modele BMW, un Nissan Skyline și alte mașini care nu s-au mai putut observa în filmare odată ce utilajul cu șenile s-a urcat pe ele.

Citește și:
Sursa: Carscoops