FIFA 2018 și Bitcoin au mai multe în comun decât ai crede și nu e de bine

FIFA 2018 și Bitcoin au mai multe în comun decât ai crede și nu e de bine

Poate că FIFA 2018 și Bitcoin nu par să aibă prea multe de împărțit, dar jocul și monede virtuală au un numitor comun care nu aduce nimic bun.

Infractorii cibernetici caută constant metode noi prin care să-i păcălească pe utilizatorii de rând. Oamenii sunt păcăliți prin diverse metode și rămân fără bani sau le sunt furate datele personale, iar în 2017 s-au accentuat două astfel de trenduri, cel al FIFA 2018 și cel al Bitcoin.

Cei de la Kaspersky Lab arată că cele două subiecte au devenit foarte populare în rândul atacatorilor cibernetici care căutau să fure bani și date prin intermediul tehnicilor de phishing.

În cazul FIFA 2018, atacatorii au trimis mesaje frauduloase către diverse victime, folosind elemente originale în emailuri pentru a-și falsifica identitatea. Astfel, aveai șansa să primești un așa-zis mail oficial, în care să fii anunțat că ai primit premii în bani sau bilete gratuite, pe fondul apariției noului joc.

La fel de populare au fost și monedele virtuale, pe fondul creșterii spectaculoase a Bitcoin. Site-uri web false care imitau case de schimb pentru monede virtuale sau servicii de minare în cloud au fost create de către atacatori pentru a-i păcăli pe utilizatori. Din fericire, numărul de atacuri ransomware cu plata în Bitcoin a scăzut.

”În 2018 ne așteptăm la o creștere și dezvoltare a activității de spam și phishing-referitor la cripto-monede – în afară de Bitcoin, care a fost folosit intens anul trecut – precum și la scheme de tip pump and dump”, arată Darya Gudkova, Spam Analyst Expert în cadrul Kaspersky Lab. Pump and dump se referă la creșterea artificială a valorii unei monede virtuale. Asta se poate realiza prin speculații față de moneda respectivă și prin investiții importante, urmate de o vânzare rapidă și masivă de capital, care conduce și la o prăbușire a prețului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: