Femeia care a născut 44 de copii îți spune cum e viața ca mamă eroină

Femeia care a născut 44 de copii îți spune cum e viața ca mamă eroină
Sursa foto: Kassim Kayira/Facebook/Henry Wasswa/dpa

Să ai copii nu este lucru ușor, fie că ai unul sau doi sau mai mulți. Dar 44 de copii? Ai citit bine. O femeie de 39 de ani din Uganda a născut 44 de copii. Dintre aceștia, 6 au murit, iar femeia a rămas cu ceilalți 38, pe care îi crește sub un acoperiș.

Pe femeie o cheamă Mariam Nabatanzi, iar viața ei este demnă de filme. La doar 13 ani, părinții lui Mariam au vândut-o pe aceasta unui bărbat de 27 de ani. Aceasta nu a știut ce se întâmplă decât atunci când a ajuns acasă la noul ei soț. Peste un an, a născut primii ei copii – ambii gemeni. În anul următor, a avut tripleți. Iar în anul de după, a avut cvadrupleți.

În miezul adolescenței ei, Mariam nu s-a putut bucura în vreun fel de ceea ce înseamnă viața căsătorită. „Soțul meu avea mulți copii din fostele lui relații și a trebuit să am grijă de toți, pentru că mamele lor erau împrăștiate peste tot”, a povestit ea pentru Bright Side. „Era și violent și mă bătea de fiecare dată când avea ocazia, chiar și când sugeram o idee care nu îi convenea”.

femeia care a nascut 44 de copii

După ce Miriam a dat naștere la 23 de copii, a hotărât că i-a ajuns. A mers la doctor și a întrebat dacă se poate face ceva pentru a nu mai face copii. După mai multe examinări, doctorii au descoperit că avea un număr foarte mare de ovule și că orice procedură medicală ar fi prea periculoasă pentru viața ei.

femeia care a nascut 44 de copii

Până la 39 de ani, Mariam a dat naștere la 44 de copii – șase perechi de gemeni, patru seturi de tripleți, trei seturi de cvadrupleți, doi copii fără frați gemeni și alți șase copii care au murit. După atâția zeci de copii, Mariam spune că nu are vreun regret. Mai mult, ea îi consideră pe toți o binecuvântare de la Dumnezeu.

femeia care a nascut 44 de copii

Copiii au crescut mai mult fără tată. Soțul lui Mariam obișnuia să dispară de acasă luni sau ani întregi, până când, într-o zi, nu s-a mai întors deloc. Singura lui contribuție la creșterea copiilor odată ce aceștia au fost născuți a fost să le dea unora dintre ei nume – lucru care de multe ori îl făcea prin telefon.

femeia care a nascut 44 de copii

Mariam și-a dedicat întreaga viață copiilor ei, pentru a-i iubi și a le oferi tot ceea ce au nevoie. Cheltuiala cea mai mare pentru familie este mâncarea.  În fiecare zi, cu toții au nevoie de 10 kilograme de făină sau mălai, 7 kilograme de fasole și 4 kilograme de zahăr.

femeia care a nascut 44 de copii

Pentru a-și permite cheltuielile, Mariam are mai multe îndeletniciri din care face bani. Strânge ierburi pe care le vinde, coace prăjituri, construiește ziduri din cărămizi, împletește părul, organizează evenimente, face decorațiuni pentru evenimente și coafează miresele. „Știu că acești copii sunt un dar de la Dumnezeu pe care trebuie să îl prețuiesc, așa că încerc din răsputeri să mă îngrijesc de ei”.

femeia care a nascut 44 de copii

Din prima pereche de gemeni pe care i-a născut, unul a ajuns asistent medical, iar celălalt zidar calificat. „Am speranțe că ai mei copii vor merge la șscoală, pentru că toți au ambiții mari să devină doctori, profesori și avocați”, a zis femeia. „Vreau ca ei să își împlinească visele, un lucru pe care eu nu l-am putut face”.

Citește și:
Sursa: Bright Side
Etichete: