11 oct. 2018 | 15:30

Apple dă pe gratis filme și seriale de 1 miliard de dolari

ACTUALITATE
Apple dă pe gratis filme și seriale de 1 miliard de dolari
CNET

Apple lucrează la propriul serviciu de streaming de filme și seriale și vrea să ți le dea gratis.

Netflix este regele streamingului în acest moment, dar Hulu și Amazon Prime încep să devină concurenți serioși. În acest context, și Apple vrea să ia o parte din plăcintă și investește 1 miliard de dolari în crearea și în difuzarea a serialelor TV și a filmelor pe propria platformă.

În urmă cu șapte ani, Walter Isaacson, autorul biografiei Steve Jobs, a scris că fondatorul Apple i-a mărturisit că a găsit codul secret pentru a aduce televiziunea în era digială. Încă așteptă să vedem ce a descoperit Jobs și cum vrea Apple să revoluționeze industria.

Se pare că serviciu de filme și seriale al Apple va fi o combinație de show-uri originale cu show-uri cumpărate de la alte televiziuni, iar deținătorii de produse Apple (iPhone, iPad, Apple TV) vor primii producțiile video pe gratis. Totuși, nu tot ceea ce se va găsi pe această platformă va fi gratuit. Anumite canale vor fi accesate sub formă de abonament. Aici vorbim de canale precum HBO sau Starz.

Se pare că firma din Copertino vrea să lanseze aplicația la începutul anului următor. Un reprezentant al companiei a refuzat să comenteze pe margine acestui subiect. Apple a cheltuit 1 miliard de dolari pentru crearea de conținut original, doar în acest an. Filmele și serialele produse de Apple vor avea un rating de AP (acordul părinților), iar show-urile nu vor conține scene de violență excesivă și scene de sex. Astfel producțiile se vor putea adresa unui public mai larg.

Luna trecută, cei de la Wall Street Journal au scris că Apple are nu mai puțin de 24 de show-uri originale în producție. Va fi greu pentru Apple să găsească seriale și filme care să atragă publicul numeros și divers pe care-l vrea.