26 aug. 2018 | 17:45

Farfuriile comestibile pe care le mănânci ca să nu mai speli vase

VIDEO ACTUALITATE

Biotrem este prima companie din lume care produce farfurii de unică folosință comestibile. Sunt soluția perfectă pentru diminuarea gunoaielor rezultate din ambalaje sau recipiente și dacă nu-ți place să speli vase.

Imaginează-ți câtă risipă de farfurii și de tacâmuri de unică folosință se produce în urma unei petreceri sau a unui eveniment cu mulți invitați. Toate vasele din plastic sau carton sunt aruncate, iar dacă nu sunt reciclate, vor ajunge cel mai probabil în natură.

Biotrem, o companie din Polonia, vrea să rezolve această problemă așa că produce farfurii și tacâmuri comestibile. De ce să le arunci și să faci risipă, când poți să le mănânci și sunt și nutritive.

Acestea sunt făcute din tărâțe de grâu, care iau forma farfuriilor sau tacâmurilor prin presare la cald, în matrițe speciale. Timpul de execuție nu este, însă, prea scurt. E nevoie de 2,5 minute pentru a realiza numai o singură farfurie.

Sunt crocante și rezistente, iar cea mai tare caracteristică este că sunt biodegradabile (cu adevărat). Chiar dacă nu vrei să le mănânci și le arunci la întâmplare, au nevoie de doar 30 de zile pentru a se descompune complet și nu afectează mediul înconjurător.

Farfuriile comestibile de la Biotrem nu absorb lichidele și sunt foarte rezistente la temperaturi ridicate. Le poți folosi pentru încălzirea alimentelor până la temperaturi de peste 170 de grade Celsius, fără să se topească sau să ia foc.

Prin urmare, ele pot fi folosite atât cu alimente reci, cât și fierbinți și nu se întâmplă nimic dacă le bagi într-un cuptor clasic sau unul cu microunde. Sunt utile atât pentru uz casnic, cât și în restaurante, baruri, la terase sau la picnic.

Prețul variază între 8 și 33 de dolari, dar nu sunt comercializate decât în cele mai selecte zone ale globului, ne spun cei de la Business Insider.

Pe pagina online a Biotrem, ți se spune că sunt necesare cantități foarte mici de apă sau alte resurse minerale pentru a produce farfuriile comestibile. Dintr-o singură tonă de tărâțe de grâu, Biotrem produce nu mai puțin de 10.000 de farfurii.