Apa de mâncat, sau sticlele comestibile ale viitorului

Apa de mâncat, sau sticlele comestibile ale viitorului

Expect Your Portable Water to Come in Edible, Blob FormEliminating plastic water bottles has been an obsession for industrial designers for ages, with large organizations like The Food and Water Watch and many universities getting on board. Startup Skipping Rocks Lab has its own intriguing solution: an edible, flexible water “blob” container called the Ooho!

Posted by PSFK on Wednesday, April 1, 2015

Viitorul arată foarte bine, dacă este să ne luăm după sticlele comestibile inventate de un laborator din Marea Britanie.

În dorința de a proteja natura de deșeuri neregenerabile, laboratorul Skipping Rocks a conceput o sticlă comestibilă, biodegradabilă, care, speră inventatorii acesteia, va lua locul sticlelor clasice.

Denumit „Ooho!”, recipientul este mai mult un ambalaj decât o sticlă, fabricat din alge marine. Recipientul sferic este ușor de produs și foarte accesibil. În plus, potrivit celor de la News Mobile, sticlele viitorului ar fi rezistente, igienice și biodegradabile. În orice caz, cel mai impresionant aspect al acestor recipiente este faptul că sunt comestibile.

Inițiativa vine în urma îngrijorărilor produse de faptul că sticlele de unică folosință, neregenerabile, produc o cantitate prea mare de deșeuri iar situația pare să scape de sub control. Ooho are rolul de a înlocui sticlele de plastic pentru a produce un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Procesul de fabricație al unui astfel de recipient inovator este atât de simplu, încât oricine își poate produce sticla viitorului în propria bucătărie. Dacă vrei să bei apă dintr-un recipient comestibil, poți să urmărești videoclipul de mai jos.

„Ooho!” este primul proiect al britanicilor de la Skipping Rocks Lab, companie ce ia parte la inițiativa Institutului European al Inovației și Tehnologiei de a accelera dezvoltarea tehnologiilor prietenoase cu natura.

Citește și: