Facebook e plin de filme piratate, iar asta nu se va schimba

Facebook e plin de filme piratate, iar asta nu se va schimba

Pirateria de filme pe Facebook este în floare datorită grupurilor, mai mult sau mai puțin publice, care distribuie conținut piratat. Din păcate pentru producători și distribuitori, compania lui Zuckerberg se absolvă de orice vină.

Pirateria online de filme și seriale a reprezentat o problemă din momentul în care mulți dintre noi au avut acces la internet de mare viteză. Te-ai fi așteptat totuși ca în momentul în care o rețea de socializare a atins două miliarde de utilizatori să fi remediat această problemă.

În contextul în care este aproape imposibil să găsești conținut erotic pe Facebook în orice format, ai fi crezut ca există filtre la fel de eficiente menite să prevină postarea de pelicule care abia au fost în cinematografe. Realitatea este cu totul alta, iar vina este a celor de la Facebook. 

Un nou raport al Business Insider  confirmă ușurința deosebită cu care poți să găsești grupuri pe Facebook ce propagă conținut video piratat. Respectivele grupuri au zeci de mii de membri și nu includ linkuri către site-uri de torrent sau alte platforme de streaming ilegale.

Clipurile efective sunt postate pe Facebook și folosesc platforma lui Zuckerbeg pentru găzduirea și distribuția conținutului piratat.

Ca întregul mecanism să fie cât se poate de facil,  grupurile citate mai sus nu sunt foarte greu de identificat. Este suficient să cauți Free full movies 2018, Free Movies sau Full HD English Movie și vei întâmpina o serie stufoasă de opțiuni.

Ca o dovadă în plus pentru nepăsarea celor de la Facebook, unele grupuri sunt din 2016 și continuă să fie active.

Întrebați de ce permit astfel de conținut pe rețeaua de socializare, cei de la Facebook au răspuns că filmele piratate nu reprezintă responsabilitatea lor, decât dacă sunt sesizați pe marginea subiectului de către deținătorii drepturilor de autor.

În America există o lege intitulată Digital Millenium Copyright Act care permite oricărei platforme online să găzduiască conținut piratat, cu condiția să nu-l caute, să nu știe despre existența sa și, dacă cineva îl raportează ca încălcând drepturile de autor, să-l șteargă.

În final, responsabilitatea pică în sarcina studiourilor de la Hollywood și a distribuitorilor legali să atragă atenția asupra situației.

Citește și: