Facebook speră să oprească pirateria pe platformă printr-o nouă achiziție

Facebook speră să oprească pirateria pe platformă printr-o nouă achiziție

Facebook speră să fie destinația ta principală pentru conținut video, dar, în același timp, încearcă să nu devină gazda preferată a amatorilor de piraterie.

În ultimii ani, cei de la Facebook au făcut investiții semnificative în adopția rapidă de conținut video. De la Facebook Live și până la o serie stufoasă de unelte menite să automatizeze realizarea de clipuri, americanii au pus la punct un sistem foarte eficient. Situația este atât de ,,gravă”, încât tinde să devină imposibil ca tu să nu fi postat câtva clipuri online în ultima perioadă. Din păcate, același sistem prin care îți transmiți live aventurile din vacanță este folosit de amatorii de piraterie.

Filme întregi pot fi găsite acum pe Facebook în mod ilegal sau creații originale de pe YouTube care sunt descărcate de pe platforma Google și repostate fără respectarea politicii drepturilor de autor. În speranța micșorării acestui trend, oficialii Facebook tocmai au făcut o investiție semnificativă în achiziția unei companii specializate pe lupta împotriva pirateriei.

Source3, noua companie care a intrat în portofoliul Facebook este specializată pe dezvoltarea de tehnologie menită să fie folosită de rețele sociale și platforme online. Odată implementat, sistemul celor de la Source3 identifică conținutul protejat de drepturi de autor care a fost partajat fără acordul creatorului original.

,,Astăzi, am vrut să anunțăm pe toată lumea că am decis să ne continuăm călătoria noastră cu Facebook. Suntem încântați să ne aducem tehnologiile proprietare, expertiza în mărci comerciale și drepturi de autor la Facebook și să servim comunitatea lor globală de două miliarde de persoane ce consumă conținut, muzică, clipuri video și alte materiale originale în fiecare zi.” Conform oficialilor Source3, colaborarea se pregătește a fi una de succes.

În trecut, cei de la Facebook au mai făcut câteva eforturi pentru combaterea pirateriei de pe platformă, dar investiția în Source3 s-ar putea să eficientizeze întregul sistem.

Citește și: