De ce șeful Facebook și-a obligat subalternii să treacă pe Android

De ce șeful Facebook și-a obligat subalternii să treacă pe Android

Mark Zuckerberg vrea să facă o schimbare în rândul șefilor din companie, iar pentru asta, ar vrea ca toți să folosească telefoane cu Android.

Echipa de management a Facebook va trebui să-și ia rămas bun de la iPhone-uri și să facă tranziția către dispozitive cu Android. Asta se întâmplă după ce Mark Zuckerberg i-ar fi informat pe aceștia de dorința sa.

Conform celor de la New York Times, decizia lui Zuckerberg ar fi o consecință a criticilor aduse de Tim Cook rețelei sociale. În cadrul unui interviu acordat celor de la MSNBC, Cook spunea că Facebook e un serviciu care îți trafichează viața personală.

În martie, Cook era întrebat cum ar proceda dacă ar fi în locul șefului Facebook vizavi de scandalul Cambridge Analytica. CEO-ul Apple a răspuns că nu ar fi în această situație. Zuckerberg a răspuns ulterior criticilor.

Desigur, nu e clar dacă acesta este motivul pentru care Zuckerberg ar fi dat ordinul de trecere pe Android. Totuși, decizia de a face șefii americani să folosească Android nu e una rea: dincolo de SUA, acesta e sistemul de operare predominant în cele mai multe regiuni din lume.

Decizia e și una bună pentru companie. Telefoanele cu Android sunt ceva mai puțin populare în rândul celor care se ocupă de dezvoltarea de produse, astfel că aplicațiile pentru acest sistem sunt ușor în urmă față de cele pentru iOS. Unele aplicații, cum ar fi Snapchat, sunt destul de diferite pentru cele două platforme, iar aici e vorba despre faptul că aplicația de Android are o mulțime de probleme care încă nu par să aibă rezolvări.

Între timp, David Marcus și Andrew Bosworth, doi șefi ai Facebook, par că postează pe Twitter de pe iPhone-uri în continuare. Fie decizia nu a fost cu adevărat impusă de Zuckerberg, fie aceștia preferă să rămână la telefoanele Apple în timpul liber.

Citește și:
Sursa: theverge.com