17 mai 2018 | 16:20

Șeful Facebook va da explicații Parlamentului European

ACTUALITATE
Șeful Facebook va da explicații Parlamentului European

Creatorul și șeful Facebook, Mark Zuckerberg, ar putea ajunge în fața Parlamentului European, pentru a da explicații cu privire la scandalul Cambridge Analytica.

Acesta are mari șanse să apară în fața membrilor Parlamentului European, pentru a răspunde la întrebările acestora legate de folosirea improprie a datelor de către Cambridge Analytica. CEO-ul rețelei sociale ar putea ajunge în fața europarlamentarilor chiar săptămâna viitoare, la Bruxelles. Acesta și-a confirmat deja prezența la un summit pe tehnologie, organizat de către președintele Franței, Emmanuel Macron.

Facebook are probleme destul de mari după scandalul datelor personale, în cadrul căruia s-a aflat că informațiile a peste 87 de milioane de utilizatori au folosite în moduri improprii de către compania britanică Cambridge Analytica.

”Fondatorul și CEO-ul Facebook a acceptat invitația noastră și va ajunge la Bruxelles cât mai curând cu putință, sperăm că săptămâna viitoare”, a declarat președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Parlamentul i-a cerut de mai multe ori lui Zuckerberg să se înfățișeze în fața membrilor, însă a durat ceva până ca acesta să accepte. Zuckerberg se va întâlni cu lideri de partid și cu membri ai comitetului de libertăți civile, în principiu.

În aprilie, Zuckerberg a reușit să treacă cu brio de tirul de întrebări adresate de către politicienii din Statele Unite. Acesta a reușit să evite și să refuze să facă promisiuni cu privire la schimbarea modului în care compania sa își desfășoară activitățile.

Vizita lui Mark Zuckerberg din Europa se datorează, în principal, datorită faptului că trebuie să se întâlnească cu președintele Macron, dar și cu alți lideri ai unor companii din domeniul tehnologiei, la summitul Tech for Good, care se va desfășura săptămâna viitoare, la paris. Un oficial din cancelaria președintelui a declarat că Macron va fi foarte franc în discuțiile cu Zuckerberg cu privire la taxe și protecția datelor.