28 sept. 2018 | 17:50

Hackerul care promite că-l dă afară de pe Facebook pe Mark Zuckerberg

ACTUALITATE
Hackerul care promite că-l dă afară de pe Facebook pe Mark Zuckerberg

Un hacker taiwanez vrea să îl înlăture pe Mark Zuckerberg de pe Facebook și va face chiar un live stream în privința asta.

Chang Chi-yuan este un hacker etic din Taiwan, care vrea să îl înlăture pe Zuckerberg de pe propria-i platformă. Taiwanezul a făcut o postare pe contul personal de Facebook, în care a promis că îi va șterge contul fondatorului rețelei sociale. În plus, Chi-yuan susține că va face și un live stream, chiar pe Facebook, în care arată procesul.

Chang este unul dintre contributorii speciali ai programului de recompense pentru hackeri al Line Corp, fiind în hall of fame-ul din 2016. Pe lângă asta, a fost dat în judecată de un operator de autobuze local, deoarece a spart sistemul pentru a-și cumpăra un bilet, în valoare de 3 cenți.

Chang a vorbit în trecut despre folosirea hacking-ului ca metodă de a face ”un ban cinstit”. Chiar și Facebook are un program prin intermediul căruia ești recompensat, dacă descoperi vulnerabilități pe care le raportezi apoi companiei.

Taiwanezul are și o dată și o oră la care va începe transmisiunea live, în caz că vrei să îl urmărești. Astfel, hackerul îi va șterge contul lui Zuckerberg duminică, 30 septembrie, începând cu ora 13:00, ora României. Aici găsești și un link rapid către live-ul taiwanezului.

Dacă taiwanezul reușește ceea ce și-a propus, nu ar fi prima oară când contul lui Zuckerberg este spart. În 2011, un hacker a reușit să posteze un mesaj chiar de pe contul lui Mark.

La acea vreme, hackerul respectiv vorbea despre faptul că Facebook ar trebui să le permită utilizatorilor să învestească în companie. Ideea hackerului era ca Facebook să fie transformată într-un model de afacere socială.