Facebook schimbă Messenger: cum va arăta de acum înainte

Facebook schimbă Messenger: cum va arăta de acum înainte

Facebook a promis că va schimba designul platformei Messenger, iar acum apar primele imagini cu noul aspect al căsuțelor de chat.

În cadrul conferinței F8 din luna mai, Facebook a oferit preview-ul unui redesign major pe care îl pregătea pentru Messenger. Conform companiei, acesta ar trebui să simplifice experiența de utilizare; elimină câteva elemente inutile ale interfeței și pune accentul pe funcțiile la care vrei să ai acces rapid.

facebook messenger redesign

Noul design a apărut pe Messenger unui utilizator, fără un update al aplicației. Schimbările sunt destul de semnificative. În partea de jos vei vedea doar trei taburi, iar butoanele de cameră și pentru o conversație nouă se mută în partea de sus, în dreapta.

Majoritatea funcțiilor secundare s-au mutat în tabul Explore, pentru că nu ai întotdeauna nevoie de jocuri sau de informații despre afaceri.

facebook messenger redesign

Și ecranul de chat în sine s-a schimbat. Încă poți să schimbi culorile conversației, dar interfața pare să fie ceva mai liberă. S-ar putea să îți amintească ușor de redesignul Skype, mai ales dacă te uiți la iconițe.

facebook messenger redesign

Interfața arată bine și nu prea. Facebook a înțeles că trendul actual este cel al unui design cât mai alb, dar s-ar putea ca, în cazul de față, Messenger să fie un pic pe lângă subiect. Într-adevăr, sunt mai puține delimitări clare între secțiuni și interfața e mai aerisită, dar ceva pare să nu fie la locul lui. Cea mai bună scăpare ar putea fi o temă întunecată, despre care încă nu avem detalii.

facebook messenger redesign

Din păcate, nu se știe când va fi oferit update-ul la scară largă. Nu ai cum să îl obții printr-un program beta sau cu o anumită versiune a aplicației, așa că rămâne doar să aștepți.