Schimbare de la Facebook ca să știi cât timp irosești pe net

Schimbare de la Facebook ca să știi cât timp irosești pe net

Facebook a promis că-ți arată cât timp stai aiurea pe rețea și, cumva, se ține de cuvânt. Pe Instagram și pe Facebook poți vedea.

Prin noile opțiuni, teoretic, o să-ți poți gestiona timpul pe care îl aloci acestor două platforme. Vei avea un tablou de bord, un memento zilnic și un nou mod de a limita notificările. Noile opțiuni, care vor fi disponibile în curând, au fost create pe baza colaborării cu academicieni, cu  experți și organizații specializate în sănătate mentală. Asta zice Facebook.

Noile instrumente vor fi în pagina de setări din fiecare aplicație. Pe Instagram ai „Your Activity”, în partea cealaltă ai opțiunea „Your Time on Facebook”.

În partea de sus, vei vedea un tablou de bord cu timpul mediu petrecut în aplicație. Sub tabloul de bord, poți seta un memento zilnic pentru alertă când ai atins timpul pe care ai decis să îl petreci în aplicație în ziua respectivă. E similar modului prin care Android și iOS te vor anunța că ești prea dependent de telefon.

Ai posibilitatea să modifici sau anulezi memento-ul în orice moment (desigur). De asemenea, poți selecta „Notification Settings” pentru a accesa rapid noua setare „Mute Push Notifications”. Limitează notificările Instagram sau Facebook pentru o perioadă de timp, când ai nevoie să nu fii deranjat.

Ce a mai făcut Facebook ca să nu mai fii atât de prins de rețea

Facebook a introdus o serie de instrumente pentru a-i susține pe utilizatori să controleze mai bine experiența avută pe rețelele sale sociale. A fost îmbunătățită calitatea feedurilor de știri pentru a afișa cele mai relevante postări, cu ajutorul unor funcții precum See First, Hide, Unfollow și Keyword Snooze.

Pe Instagram a lansat instrumente pentru a cultiva în mod proactiv comunitatea – cum ar fi mesajul „You’re All Caught Up” în Feed, filtrarea cuvintelor cheie, a conținutului sensibil și filtrele pentru jigniri și comentarii ofensatoare.

Citește și: