Facebook introduce o funcție care-ți arată cât timp pierzi pe rețeaua socială

Facebook introduce o funcție care-ți arată cât timp pierzi pe rețeaua socială

Ai impresia că petreci prea mult timp pe Facebook, dar nu știi exact cât și ai vrea să afli? Mark Zuckerberg îți aduce o funcție să vezi exact cât timp pierzi în newsfeed.

În luna iunie a acestui an am aflat pentru prima dată că Facebook lucrează să implementeze o funcție care ți-ar permite să monitorizezi activitatea ta pe rețeaua socială. Cu această funcție poți să vezi cât timp piezi printre postările prietenilor tăi.

Acestă nouă funcție a Facebook se numește “Your time on Facebook” și în acestă secțiune poți vedea un grafic care-ți arată cât timp ai petrecut pe rețea de-a lungul unei săptămâni.

Ca să vezi acest grafic trebuie să intri pe aplicația Facebook de iOS sau Android apoi să apeși pe butonul din dreapta după care să mergi la secțiunea Settings, iar acolo ar trebui să vezi “Your time on Facebook”. Aici poți să vezi timpul petrecut în fiecare zi, dar și o medie de minute.

facebook

Deocamdată acestă funcție nu este disponibilă pentru toată lumea și va trebui să aștepți să vină și pe la noi.

La fel ca și pe alte astfel de sisteme de monitorizare, și aici îți poți seta un timp limită pe care să-l petreci pe Facebook. Bineînțeles, acest avertisment poate fi ignorat și tu poți să treci din nou la a trece de la o postare la alta. Dar măcar conștientizezi cât timp petreci, iar acesta este primul pas în scăpa de o adicție.

Deocamdată, funcția este una rudimentară și nu ai acces la mai multe detalii precum timpul din zi când intri pe Facebook sau timpul pierdut în anumite părți ale rețelei sociale.

Monitorizarea timpului petrecut în aplicații și pe telefoane este o tendință a anului 2018 și atât Android, cât și iOS au implementat soluții prin care poți să vezi mai bine timpul petrecut pe telefon.

De exemplu, eu în ultimele șase zile am petrecut trei ore și jumătate (enorm) pe Facebook, aproape două ore în aplicația Hidden Agenda (jocul playlink PS4) și cam o oră și jumătate pe Instagram.  În tot acest timp, am deblocat telefonul de 648 de ori, adică odată cam la 14 minute (mult prea des).