Cum ascunzi confirmarea de citire din Facebook Messenger pe Android sau iPhone

Cum ascunzi confirmarea de citire din Facebook Messenger pe Android sau iPhone

Confirmarea de citire la Facebook Messenger poate deveni o sursă semnificativă de stres, în funcție de persoana care ți-a scris mesajul. Din fericire, deși nu există o funcție nativă pe care o poți dezactiva, poți apela la câteva artificii pentru a citi mesajul fără să știe expeditorul.

Foarte mulți dintre noi folosesc Facebook Messenger. Am devenit atât de dependenți de clientul de chat al celor de la Facebook încât am renunțat să mai cerem numere de telefon la interlocutori, pentru că există Messenger. Spre deosebire de WhatsApp însă, pe aplicația de chat din Facebook nu poți să dezactivezi confirmarea de citire, asumându-ți că nu vei vedea nici când interlocutorii îți citesc mesajele.

Pentru a înșela sistemul, ai două posibilități. În primul rând, asigură-te din configurările telefonului că ai activate notificările pentru Messenger și că este afișat conținutul mesajelor în Configurări/Setări – Notificări. Implicit, notificările respective ar trebui să fie active. Problema este că nu poți vedea decât primele 162 de caractere dintr-o notificare, fără ca expeditorul să primească o confirmare de citire. Dacă interacționezi cu notificarea, vei ajunge probabil în Messenger și confirmare se va trimite instant.

A doua soluție implică să te joci un pic cu modul avion de la smartphone sau tabletă. Din momentul în care ai primit mesajul, dacă vrei să-l citești fără să știe persoana de la capătul firului, activează modul avion de la telefon, fie din meniul de acces rapid, fie din Configurări sau Setări. Intră în Messeger, citește mesajul și ieși din program.

Înainte să dezactivezi modul avion pentru a reveni online, este foarte important să închizi complet aplicația Messenger. În acest scop, pe iPhone-urile cu buton de Home, trebuie să apeși de două ori pe butonul principal și să împingi în sus fereastra de Messenger.

Pe iPhone X, Xs, Xs Max sau Xr trebuie să împingi în sus fereastra din prim plan, să ții degetul pentru câteva momente la mijlocul ecranului și să iei mâna, pentru a vedea aplicațiile recente. Ține câteva momente degetul pe fereastra de Messenger până capătă un minus în colțul din dreapta sus și împinge-o în sus pentru a o închide definitiv.

Pe Android, apasă pe butonul dedicat de multitasking din stânga jos și fă un gest de swipe de la stânga la dreapta pe fereastra de Messenger pentru a o închide. Revino online prin dezactivarea modului avion, iar mesajul lecturat anterior va figura în continuare ca fiind necitit.