Facebook pregătește cea mai stupidă și înfricoșătoare funcție de până acum

Facebook pregătește cea mai stupidă și înfricoșătoare funcție de până acum

Facebook a patentat o nouă funcție dubioasă care transformă rețeaua socială într-un adevărat stalker de primă clasă. Funcția va implica folosirea senzorilor telefonului tău.

Funcția se va folosi de senzorii telefonului pentru a vedea ce se află în apropierea ta, sau mai bine zis cine. Ideea ar fi să identifice persoanele cu care ai interacționat și să-ți trimită noi sugestii de prieteni.

Compania susține că funcția ar putea fi utilă atunci când ai uitat să iei numele complet al persoanei cu care ai interacționat sau, în general, informațiile de contact ale acesteia.

Funcția ar urma să folosească o serie de senzori, inclusiv Bluetooth și NFC și, de asemenea, ar putea analiza puterea semnalului pentru a afla cine este în apropiere. De asemenea, poate să utilizeze GPS-ul pentru a analiza un model staționar, care merge pe joc, aleargă sau merge cu mașina, pentru a găsi utilizatori.

Facebook a mai precizat că dorește să evite conexiunile pierdute prin implementarea acestei caracteristici. „În abordările convenționale, atunci când un prim utilizator dorește să găsească altul pe rețelele sociale, trebuie să aibă un nume de utilizator sau informațiile de contact. Însă în unele cazuri, primul utilizator poate să nu aibă nicio metodă prin care să-l găsească pe cel de-al doilea”, au declarat oficiali Facebook.

Cu alte cuvinte, dacă ai discutat cu cineva în autobuz și ai uitat să-i ceri numărul de telefon sau i-ai uitat numele până ai ajuns acasă, Facebook te va „scuti” de problemă și îți va trimite o sugestie de prietenie a persoanei respective. În același timp, funcția ar putea să susțină la fel de bine comportamentele deplasate, oferindu-le persoanelor cunoscute profilul tău de Facebook, doar dacă ai stat în apropierea lor.