Facebook și-a anunțat ultimele cifre și sunt un pic surprinzătoare

Facebook și-a anunțat ultimele cifre și sunt un pic surprinzătoare

Facebook a fost subiectul unui număr important de scandaluri în ultimul an, dar asta nu înseamnă că utilizatorii au început să fugă de cea mai mare rețea socială.

Dacă ai urmărit știrile din ultimele luni sau din ultimii ani, este aproape imposibil să fi auzit ceva bun despre Facebook. După ce au permis ca datele utilizatorilor să fie exploatate pentru beneficii electorale, au făcut o treabă foarte proastă în prevenirea propagării de știri false.

De curând, a ieșit la iveală că au mințit în privința vizualizărilor de clipuri înregistrate pe platformă, fie pentru un beneficiu finaciar, fie pentru a te face să crezi că lumea se uită la mai multe clipuri pe Facebook decât pe YouTube. Cea mai recentă știre a vizat o vulnerabilitate care a expus datele personale și de autentificare a 29 de milioane de utilizatori.

Cu toate acestea, Facebook continuă să genereze sume de bani astronomice și să aducă utilizatori noi pe platformă. Este posibil ca ritmul creșterii să fie mai lent decât în trecut, dar acest detaliu contează mai puțin.

Conform celor mai recente rezultate financiare publicate de Facebook, pentru al treilea trimestru din 2018, rețeaua socială a ajuns să aibă 2,27 miliarde de utilizatori lunari activi. Aceasta este o creștere de 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. În trimestrul unu din acest an, valoarea era de 2,2 miliarde. În plus, s-a reflectat în încasări de 13,78 miliarde de dolari.

În fiecare lună, aproximativ 2,6 miliarde de persoane utilizează unul sau mai multe dintre serviciile deținute de Facebook, printre care și WhatsApp, Instagram sau Messenger. Această cifră s-ar putea să te sperie, dacă ai în vedere câți oameni suntem pe Pământ. Numărul celor care intră în fiecare zi în aplicația nativă de Facebook a atins pragul de 1,49 miliarde, cu 9% mai mult decât în aceeași perioadă din 2017.

”Protejarea intimității oamenilor este extrem de importantă, deoarece oamenii și afacerile vor folosi Facebook doar dacă se simt în siguranță.” A fost concluzia formulată de Mark Zuckerberg la finalul publicării rezultatelor financiare pe ultimul trimestru fiscal.

Citește și: