Facebook vrea să te izolezi de opiniile care nu îți convin

Facebook vrea să te izolezi de opiniile care nu îți convin

Facebook crede că unul dintre modurile în care îți va plăcea din nou platforma este să te izolezi de opiniile care nu îți convin, iar pentru asta ar pregăti și un update.

Rețeaua socială mai primește doar în situații rare laude pentru lucrurile pe care le face. În prezent, vorbim mai degrabă despre critici constante și pe bună dreptate la adresa site-ului și mai ales a fondatorului său. Un nou update te-ar putea ajuta să-ți transformi Facebook într-un loc mai bun, chiar dacă în ansamblu, ideea nu e atât de bună pe cât pare.

Jane Manchun Wong a postat pe Twitter un screenshot de pe Facebook, iar în acesta apare noul update. Vei putea să blochezi anumite cuvinte, fraze sau chiar emojiuri de pe timeline-ul tău, dacă unul dintre elementele pe care le consideri ofensatoare apare când dai scroll.

Facebook are deja un filtru de spam pentru comentarii, dar asta ar trebui să te ajute să elimini exact lucrurile care te deranjează. Din păcate, soluția ar putea fi una mai mult negativă decât pozitivă. Facebook e oricum o rețea socială unde ”cine se aseamănă se adună” – trăiești deja într-o bulă alături de oameni care îți împărtășesc gândirea, iar uneori mai vezi și scăpări din alte bule.

Faptul că ai posibilitatea să înlături lucrurile care te-ar putea deranja nu reprezintă decât un echivalent digital al struțului care bagă capul în nisip. Să te izolezi și mai mult de opiniile care îți sunt divergente nu e o soluție. Asta e bună doar dacă vrei să te alienezi și mai mult de societatea în care trăiești. Dacă ăsta e scopul, atunci Facebook poate fi un ajutor real.

Citește și:
Etichete: