Dezvăluire fără precedent despre Facebook: cum te-a mințit cu nesimțire

Dezvăluire fără precedent despre Facebook: cum te-a mințit cu nesimțire

În urmă cu câteva zile, Parlamentul Britanic a confiscat o serie de documente interne importante referitoare la activitatea Facebook. Nu a durat mult până când au fost descoperite primele minciuni ale oficialilor companiei.

Parlamentul Britanic are o problemă majoră cu Facebook, din momentul în care Mark Zuckerberg a refuzat mai multe invitații pentru a da declarații în Regatul Unit despre scandalurile din ultimul an. Până la urmă însă, tot au pus însa mâna britanicii pe mai multe documente interne ale rețelei sociale care ar putea să le facă probleme majore celor din echipa lui Zuckerberg.

Câteva zile cu documentele respective au fost suficiente pentru a scoate la iveală faptul că Facebook a știut că rușii se implică în politica Statele Unite din 2014. În contrast cu respectiva descoperire, când a fost vorba să recunoscă așa ceva, oficialii companiei americane au afirmat că și-au dat seama de problemă spre finele lui 2016, cu scurt timp înainte de alegerile care au dus la președintele Donald Trump.

Informațiile au fost confirmate de Damian Collins, liderul comitetului de cultură digitală, media și sport din cadrul Parlamentului Britanic. El se bazează pe un email al unui inginer Facebook din 2014 care confirmă o activitate suspicioasă provenită din Rusia pe rețeaua socială.

Încercând să-l contrazică pe Collins, la scurt timp după apariția informației respective în online, un purtător de cuvânt al Facebook s-a grăbit să afirme că de fapt oficialul britanic nu are toată povestea.

Mailul respectiv este adevărat, dar se pare că în 2014 ar fi dat naștere la o investigație internă a cărei concluzie a fost că nu s-au descoperit dovezi clare a unei activități rusești specifice pe rețeaua socială. Cu alte cuvinte, s-ar putea să fi existat suspiciuni, dar acelea s-au aflat la distanță mare de dovezi clare.

Nu este exclus ca reacția rapidă a celor de la Facebook să fi deschis ușile către multe alte documente pe care trebuie să le predea britanicilor. În definitiv, dacă s-au scuzat cu anumite argumente, acele argumente trebuie însoțite de documente. Rămâne să vedem ce informații importante vor mai apărea în presă în următoarea săptămână din Marea Britanie referitoare la Facebook.

Citește și: