Facebook desființează o altă funcție care îți făcea viața mai ușoară

Facebook desființează o altă funcție care îți făcea viața mai ușoară

Facebook a trecut printr-o perioadă destul de dificilă în ultimele luni, atât din prisma problemelor de imagine, cât și a profitabilității. În această situație, se pare că a început să facă actualizări care vor aliena mai mulți utilizatori decât ai crede.

Cel mai recent update de la Facebook a fost anunțat printr-o postare în News Feed-ul mai multor persoane și face referire la eliminarea unei opțiuni foarte utile pentru filtrarea postărilor de la prieteni. Încă de la începutul Facebook, ai avut posibiltiatea să-ți grupezi anturajul în diverse liste de prieteni. După ce făceai respectivul gest, puteai partaja cu ușurință o anumită postare doar cu membrii unui grup definit în prealabil.

În același timp, dacă vroiai să vezi într-un singur flux postările prietenilor din liceu, făceai un tap pe fluxul listei respective și-ți potoleai setea de informații. Ideea a fost una foarte bună, dar conform declarațiilor oficiale, se pare că nu a fost îmbrățișată de către utilizatori. Aparent, cei mai mulți dintre noi preferă fluxul infinit generat de algoritmul incredibil de eficient al celor de la Facebook când vine vorba de izolarea ta într-o bulă.

În final, adevărul nu-l vom afla niciodată, dar decizia a fost luată. ”Închidem această funcție mai puțin folosită pentru a ne concentra eforturile pe îmbunătățirea experienței oferite de News Feed-ul principal. În timp ce oameni nu vor mai putea să vadă feed-uri personalizate de la listele de prieteni, vor putea în continuare să creeze și să editeze liste, să partajeze doar cu acele audiențe de fiecare dată când postează pe Facebook.” După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, eliminarea feed-urilor separate pe liste de prieteni a început din 9 august 2018, deși s-ar putea să mai treacă o săptămână până când va dispărea de la toată lumea.

În continuare ai posibilitatea să-ți creezi liste de prieteni, dar acelea nu te mai ajută la mare lucru. Singurul avantaj este că poți partaja rapid o anumită postare doar cu un anumit grup de urmăritori. În rest, efortul din spatele acelor listuțe este absolut inutil.

Facebook Friend List desființat

Citește și: