Datele personale furate de la Facebook au ajuns la vânzare pe dark web

Datele personale furate de la Facebook au ajuns la vânzare pe dark web

Facebook nu ține prea mult la datele tale personale, iar din cauza asta, datele a milioane de utilizatori au ajuns chiar pe dark web.

Breșa de securitate din septembrie a afectat peste 30 de milioane de utilizatori, iar 14 milioane dintre aceștia riscă în continuare să aibă intimitatea încălcată. Facebook n-are de gând să ofere vreo protecție celor afectați, dar dincolo de această critică vizibilă, există și un pericol mai mare de atât.

În cazul celor 14 milioane de utilizatori ghinioniști, acestora nu li s-au furat doar date de bază, ci și fotografii, mesaje private, preferințe religioase, chiar și informații despre ultimele 10 locuri în care au dat check-in și ultimele 15 căutări de pe site.

Facebook încearcă să ascundă cât mai mult impactul real al breșei de securitate. Compania a declarat de mai multe ori că situația este sub control și că datele nu au ajuns la vânzare pe internet sau pe dark web. Cu toate acestea, conform celor de la Crypto Globe, informațiile despre care Facebook minte că sunt sigure au ajuns chiar pe dark web. Conform unui analist, conturile și datele obținute valorează între 150 și 600 de milioane de dolari pe piața neagră.

Ne putem aștepta la mai multe breșe de securitate în următoarele luni, pe măsură ce datele obținute ajung și la alți hackeri, care le-ar putea cumpăra de pe dark web. Între timp, Facebook se laudă că a șters mai bine de 800 de conturi care ar fi postat propagandă. Tot în același timp, compania se pregătește să lanseze Portal, un video telefon care are un microfon pornit tot timpul și care folosește tehnologie de urmărire a expresiilor faciale. Zuckerberg, căruia nu îi pasă de intimitatea utilizatorilor rețelei sociale, este din ce în ce mai contestat.

Citește și: