Ironia sorții: Facebook vrea să cumpere o firmă de securitate cibernetică

Ironia sorții: Facebook vrea să cumpere o firmă de securitate cibernetică

Facebook vrea să-ți arate că poți să ai încredere în brand, așa că ar avea de gând să cumpere o firmă de securitate cibernetică.

Facebook a trecut prin două breșe de securitate semnificative în ultimele luni. Prima este Cambridge Analytica, de care lumea deja pare că a uitat, iar a doua este una apărută recent, când alte câteva zeci de milioane au fost compromise.

Rețeaua socială ar avea de gând să cumpere o firmă de securitate cibernetică cu reputație, iar conform surselor din piață, ar fi făcut deja câteva oferte unor companii vizate. Nu au fost vehiculate și nume ale companiilor care ar fi primit oferte, însă e clar că Zuckerberg vrea să cumpere software care s-ar putea integra cu serviciile sale. Aici ar putea fi vorba despre unelte care să semnaleze încercările de hacking, dar și de securizare a conturilor.

Nu e clar cât de aproape e Facebook să ajungă la o asemenea înțelegere, însă există șanse ca site-ul să reușească asta chiar și până la finele anului. Compania a refuzat să comenteze cu privire la existența unor asemenea discuții.

O astfel de achiziție ar putea ajuta compania să își îmbunătățească sistemele de apărare împotriva atacurilor cibernetice, desigur. Mai important însă ar fi aspectul percepției publicului: faptul că Facebook vrea să cumpere o firmă de securitate cibernetică pare să însemne că compania e hotărâtă să facă un pas important pentru a te convinge că ține la securitatea ta.

După câteva zeci de milioane de conturi compromise în două breșe de securitate pe care Facebook nici măcar nu le-a înțeles prea bine în timpul producerii, e cam greu să mai ai încredere în Zuckerberg.

Sursa: engadget.com