23 iun. 2018 | 18:11

Cum oprești „spionarea” pe Facebook ca să nu știe pe unde ai fost

VIDEO ACTUALITATE

Nu cred că mai rămâne cineva impresionat în legătură cu volumul fabulos de informații pe care Facebook le are despre tine. În același timp, s-ar putea să nu știi că ți-a păstrat tot istoricul locațiilor vizitate.

Aplicația de mobil a Facebook îți monitorizează constant locația în care te afli. Ar fi fost ideal să fie mai evident acest detaliu, dar s-ar putea să-l fi conștientizat la un moment dat. Altfel, ar fi fost imposibil ca atunci când vizitezi un oraș nou să intri pe Facebook și aplicația să-ți ureze ”bine ai venit în Brașov”.

În plus, faptul că îți recomandă călduros să atașezi locația ta curentă tuturor fotografiilor pe care le postezi este o altă dovadă a faptului că știe unde ești, de unde vii și unde te îndrepți.

Dacă vrei să fii oripilat de precizia istoricului locațiilor prin care te-ai perindat, trebuie să accesezi facebook.com/location_history/view. S-ar putea să fii nevoit să te autentifici pentru a vedea respectiva pagină web, dar, în scurt timp, vei vedea o fereastră foarte similară cu cea de mai jos. Toate datele sunt afișate în ordine cronologică și este foarte simplu să le parcurgi.

Indiferent de dispozitivul de pe care accesezi acele informații, Facebook ți le colectează prin aplicația omonimă de mobil, folosind modulul GPS din smartphone. În cazul în care nu ești încântat de acest sistem și nu vezi niciun beneficiu real derivat din funcționalitatea sa, poți în orice moment să dezactivezi funcția din aplicația Facebook de mobil.

[readmore]

Fă un tap în colțul din dreapta jos și intră la Setări și confidențialitate. Apasă pe Setări și fă un tap pe Locație. Debifează în partea de jos a ecranului respectiv funcția Istoricul Locațiilor. Ca să vezi ce pierzi, fă un tap înainte pe Vezi Istoricul Locațiilor.

S-ar putea să fie nevoie să îți introduci din nou parola. Printr-un tap în colțul din dreapta sus pe cele trei punctulețe, poți opta pentru ”Șterge tot istoricul locațiilor” sau ”Șterge această zi”.

Opțional, ca să scapi de orice stres, poți tăia accesul aplicației Facebook din meniul de Intimitate sau Privacy din meniul de configurare al telefonului.

Facebook istoric locatii real

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele