Partajarea locației cu prietenii de pe Facebook Messenger e mai facilă

Facebook Messenger primește deseori actualizări importante, dar cea mai recentă dintre ele s-ar putea să facă valuri printre cei care se grăbesc la o întâlnire.

A început propagarea la nivel global a unei funcții intitulate Facebook Live Location Sharing, aceasta urmând să fie disponibilă în cel mai scurt timp utilizatorilor de iOS și Android. Dacă nu era evident din titlu, noua funcție este menită să faciliteze partajarea locației cu prietenii într-un mod controlat și sigur. Astfel, în loc să faci aproximări abstracte legate de timpul pierdut în trafic, poți da acces unui prieten la locația ta pentru următoarea oră sau pentru următoarele 15 minute.

Facebook Messenger a plecat de la o banală aplicație de chat menită să faciliteze dialogul între prieteni. Între timp, a ajuns să ofere opțiuni de VoIP și video chat. Funcționează bine și are un număr impresionant de utilizatori. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră actualizările constante precum Live Location Sharing.

Utilizatorii de iDevice-uri aveau de mult acces la o funcție suplimentară prin intermediul Find My Friends sau Găsire Prieteni. Prin WhatsApp, o altă aplicație Facebook, era de mult timp posibilă partajarea unui punct fix pe o hartă. Diferența majoră dintre acele soluții și cea inclusă în noul Facebook Messenger constă în detaliile de implementare.

Prin Facebook Live Location Sharing îți poți partaja locația actuală cu o persoană sau un grup de prieteni. Este suficient să apeși pe noul buton busolă din bara de unelte de deasupra tastaturii virtuale din Messenger. Din acel moment, persoana sau persoanele de la capătul celălalt al firului îți pot vedea locația pentru 60 de minute. Opțional, dacă nu mai vrei să știe nimeni unde ești, poți apăsa pe Stop Sharing.

În contextul în care vrei ca un prieten să știe exact la ce bar ești sau când pleci de la o anumită cafenea, ideea celor de la Facebook pare una destul de creativă și utilă.

Alexandru Puiu
14:45 28.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video