Cum vrea Facebook să te scape de cererile de prietenie nedorite

Cum vrea Facebook să te scape de cererile de prietenie nedorite
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Facebook are o mulțime de probleme în prezent. Însă vrea să te mai îmbuneze cu o funcție nouă, care să te scape de cererile de prietenie nedorite.

Rețeaua socială pe care mai toți o folosim în prezent are de-a face cu cele mai mari scandaluri de până acum. Zuckerberg nu are, momentan, soluții pentru problemele apăsătoare ale companiei. Pe de altă parte, platforma vine, în continuare, cu alte beneficii pentru utilizatori, iar cel mai nou ar trebui să rezolve o problemă destul de frustrantă.

Probabil că ai și tu câteva (sau chiar câteva zeci) de cereri de prietenie cărora nu le-ai răspuns, din diverse motive. Dacă ai alocat deja prea mult timp de gândire, sunt șanse să nu mai răspunzi niciodată unei cereri de prietenie rămase acolo. Astfel, Facebook vrea să te scape de cererile de prietenie cărora nu te-ai sinchisit să le răspunzi.

facebook cereri de prietenie nedorite

O nouă funcție, care este în teste restrânse momentan, arată că cererile de prietenie au acum o dată de expirare. Astfel, dacă nu răspunzi unei cereri în 14 zile de când o primești, aceasta va fi ștearsă automat.

Cei de la Facebook spun că noua funcție este utilă pentru a-i ajuta pe cei care au foarte multe cereri de prietenie cărora nu le răspund și care ar rata cereri legitime, pe fondul spamului.

Pentru companie, e important ca lista cererilor de prietenie să fie cât mai curată, deoarece dacă nu găsești oamenii de care ai nevoie acolo, s-ar putea să nu mai investești la fel de mult timp pe rețeaua socială. Rămâne de văzut când va deveni noua funcție disponibilă pentru publicul larg, ca să scăpăm cu toții de cererile de prietenie nedorite.

În ceea ce privește ultimele scandaluri, Facebook a fost, din nou, acuzată că îți ascultă telefonul. Denunțătorul Cambridge Analytica a explicat cum se întâmplă asta și de ce o rețea socială ar avea nevoie să facă așa ceva.

Citește și:
Etichete: